Hoe deze baanbrekende technologie een revolutie teweegbrengt in Bitcoin-transacties


De wereld van crypto is voortdurend in ontwikkeling en met de BRC-20 zijn investeerders getuige van een aanzienlijke verandering in het Bitcoin (BTC) ecosysteem. Volgens volgens onderzoeker Tom Wan heeft BRC-20 Ordinals naar het volgende niveau van acceptatie gebracht, en dit heeft geresulteerd in een toename van BRC-20-gerelateerde transacties.

In de afgelopen tijd hebben BRC-20-transacties met betrekking tot het inzetten, slaan en overdragen van tokens niet-ordinaire transacties overtroffen. Op 7 mei bereikte het percentage BRC-20-transacties een hoogtepunt van 65%, wat wijst op de toenemende acceptatie van dit protocol.

De kracht van Bitcoin ontsluiten

BRC-20-tokens zijn een cryptocurrency die draait op de Bitcoin-blockchain en wordt gebruikt voor slimme contracttoepassingen. In tegenstelling tot gewone Bitcoin-transacties, vereisen BRC-20-transacties dat de gebruiker een nieuwe rangtelwoord inschrijft, waardoor er een langere wachtrij ontstaat in de Bitcoin-mempool. Het mempool-geheugengebruik is momenteel echter lager dan in maart, omdat de grootte van BRC-20-tokens ongeveer 10 keer kleiner is dan afbeeldingsinscripties.

Ondanks het lagere gebruik van de mempool zijn de gemiddelde transactiekosten nog steeds gestegen tot $ 18,9, het hoogste sinds mei 2021. Dit komt door de lange rij in de mempool, waardoor gebruikers een hogere gasvergoeding moeten betalen voordat hun transacties worden afgewikkeld door de mijnwerkers.

Volgens Tom Wan is een van de belangrijkste voordelen van de acceptatie van BRC-20 de hogere inkomsten voor mijnwerkers. Kosten afkomstig van Ordinals-transacties hebben 61% bereikt, waarvan 99,5% afkomstig is van BRC-20. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de vorige niveaus, wat aangeeft dat BRC-20 steeds meer grip krijgt in het Bitcoin-ecosysteem.

Vergoedingen van rangtelwoorden. Bron: Tom Wan op Twitter.

Bovendien hebben de transactiekosten van Bitcoin volgens Tom Wan hun hoogste punt in zes jaar bereikt. Op 7 mei bereikte het percentage transactiekosten 31%, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van het bereik van 1-2% sinds juli 2021. Deze piek in kosten resulteerde in Block 788695 die de 5e hoogste bloktransactiekosten in USD registreerde met $ 194.000 en 6,7 BTC.

Hoewel deze piek in vergoedingen voor sommige Bitcoin-gebruikers zorgwekkend kan zijn, is het belangrijk op te merken dat de vergoedingen nog steeds relatief laag zijn gemeten in BTC-termen. Blok 409008 registreerde bijvoorbeeld de hoogste transactiekosten in BTC met 291 BTC ($ 135.000) in april 2016.

BRC-20’s revolutionaire aanpak en bruikbaarheid

Het nut van BRC-20-tokens zou kunnen worden verbeterd als een laag 2-oplossing zoals Stacks zich opent voor het overbruggen van BRC-20’s. Dit kan mogelijk de gebruikerservaring verbeteren en de toetredingsdrempel voor gebruikers verlagen. Het plafond voor de gedecentraliseerde financieringsmogelijkheden (DeFi) van BRC-20-tokens kan echter beperkt zijn, gezien de huidige omvang van DeFi op Stacks.

Volgens Tom Wan hebben BRC-20-tokens veel aandacht gekregen in de crypto-ruimte, maar er is nog steeds ruimte voor groei in termen van bruikbaarheid en DeFi-mogelijkheden. Met het potentieel voor een laag 2-oplossing zoals Stacks om BRC-20’s te overbruggen, zouden BRC-20-tokens een verbetering in hun DeFi-mogelijkheden kunnen zien, wat meer gebruikers en investeerders zou kunnen aantrekken. Het valt echter nog te bezien of BRC-20-tokens hun huidige beperkingen kunnen overwinnen en een meer algemeen aanvaarde cryptocurrency kunnen worden.

Hoewel BRC-20-tokens in populariteit en marktkapitalisatie zijn gestegen, blijft hun bruikbaarheid beperkt vanwege het gebrek aan slimme contractmogelijkheden. Het potentieel voor een laag 2-oplossing zou echter hun DeFi-mogelijkheden kunnen verbeteren, die het potentieel hebben om een ​​meer algemeen aanvaarde cryptocurrency te worden.

Bitcoin
BTC bevindt zich in een neerwaartse trend op de 1-daagse grafiek. Bron: BTCUSDT op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van Unsplash, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie