Het Salvadoraanse Bitcoin-educatieprogramma lanceert een nieuw leerplan in het Engels


Het nieuwe diplomaprogramma van Mi Primer Bitcoin is bedoeld om de mogelijkheden uit te breiden om over Bitcoin te leren op middelbare scholen die het gebruiken.

Mi Primer Bitcoin, een Bitcoin-onderwijsprogramma gevestigd in El Salvador, heeft een nieuw en verbeterd diplomaprogramma in het Engels aangekondigd.

Volgens Dalia Platt, hoofd van het curriculum voor Mi Primer Bitcoin, is het “doel om de manier waarop mensen leren over Bitcoin te veranderen. Het doel is om de cursus interactief, leuk, creatief, toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen voor iedereen te maken, met behulp van voorbeelden die elke uithoek van de wereld kunnen bereiken en beïnvloeden.”

Het studentenwerkboek dat wordt gedeeld met Bitcoin Magazine toont onderwerpen variërend van “Wat is geld?” tot ‘Navigeren door schaarste in een groeiende economie’ en meer.

Volgens Platt heeft de organisatie een exponentiële groei doorgemaakt. “We hebben dit jaar meer dan 10.000 studenten opgeleid, dat is 25 keer meer dan vorig jaar”, zei ze. “Als eerste Bitcoin-natie heeft El Salvador de unieke kans om voorop te lopen in Bitcoin-onderwijs.”

Het programma, voor het eerst besproken in Bitcoin Magazine in juni 2022, werd gelanceerd met meer dan 35 middelbare scholieren die hun Bitcoin-diploma ontvingen. Sindsdien is de educatieve missie van Mi Primer Bitcoin niet veranderd. Platt beschrijft hoe ze “gelooft dat ons nieuwe diplomaprogramma al een belangrijke rol heeft gespeeld bij het bereiken [leading Bitcoin education] en we verbeteren de cursus voortdurend door de feedback die we ontvangen van huidige en voormalige studenten en van de docenten op te nemen.

Bitcoin-educatie is een essentieel onderdeel van adoptie over de hele wereld. Zonder de juiste kennis, zowel met betrekking tot de huidige werking van de monetaire systemen van de wereld als het nieuwe protocol dat Bitcoin biedt, kan men niet goed de beslissing nemen om Bitcoin te adopteren. Pas nadat we hebben geleerd over geld zoals het is en geld zoals het zou kunnen zijn, wordt het volledige potentieel van Bitcoin onthuld. Programma’s zoals Mi Primer Bitcoin bieden dit onderwijs en leren om dat potentieel te ontsluiten.

Plaats een reactie