Het juridische team van Sam Bankman-Fried waarschuwt voor ‘intimidatie en bedreigingen’ aan het adres van ouders in de laatste rechtszaak



Het juridische team achter voormalig FTX-topman Sam Bankman-Fried heeft een verzoekschrift ingediend bij een rechtbank om bepaalde informatie over personen die als borg optreden voor zijn borgsom van $ 250 miljoen te redigeren, daarbij verwijzend naar bedreigingen tegen zijn familie.

In een brief van 3 januari, ingediend bij rechter Lewis Kaplan voor de United States District Court in het zuidelijke district van New York, verzocht het juridische team van Bankman-Fried om een ​​gerechtelijk bevel om “namen en andere identificerende informatie” van twee borgsommen niet bekend te maken aan het publiek en geredigeerd van obligaties zodra ze op 5 januari waren ondertekend. Mark Cohen van het advocatenkantoor Cohen & Gresser zei dat als de persoonlijke informatie van de individuen beschikbaar zou zijn, ze het slachtoffer zouden kunnen worden van soortgelijke intimidatie als de ouders van de voormalige FTX CEO , Barbara Fried en Joseph Bankman.

“De afgelopen weken zijn de ouders van dhr. Bankman-Fried het doelwit geworden van intens media-onderzoek, intimidatie en bedreigingen”, aldus Cohen. “De ouders van de heer Bankman-Fried hebben onder andere een gestage stroom van dreigende correspondentie ontvangen, waaronder berichten waarin de wens werd geuit dat ze lichamelijk letsel zouden oplopen. Bijgevolg is er ernstige reden tot bezorgdheid dat de twee extra borgstellers te maken zouden krijgen met soortgelijke inbreuken op hun privacy, evenals met bedreigingen en intimidatie als hun namen niet geredigeerd op hun obligaties verschijnen of hun identiteit anderszins openbaar wordt gemaakt.

Fried en Bankman hebben in december de vrijlating van hun zoon op borgtocht veiliggesteld met een obligatielening van $ 250 miljoen, met behulp van de aandelen van hun huis in Palo Alto, waar Bankman-Fried momenteel onder huisarrest staat. Cohen haalde een juridisch precedent aan dat het gebrek aan openbaarmaking rond anderen die bereid zijn SBF financieel te steunen, “hogere waarden zou behouden” en de rechterlijke macht van de rechtbank niet zou belemmeren:

“Als de twee overgebleven borgen publiekelijk worden geïdentificeerd, zullen ze waarschijnlijk worden onderworpen aan indringend mediaonderzoek en mogelijk het doelwit zijn van intimidatie, ondanks dat ze geen inhoudelijke band met de zaak hebben. Bijgevolg zijn de privacy en veiligheid van de borgen ’tegenwerkende factoren’ die ruimschoots opwegen tegen het vermoeden van openbare toegang tot de zeer beperkte informatie in kwestie.”

Crypto Twitter-gebruikers speculeerden over de identiteit van de naamloze zekerheden, gooien namen waaronder Kevin O’Leary en hedgefondsmanager Bill Ackman. Een suggereerde Binance CEO Changpeng Zhao heeft Bankman-Fried mogelijk geholpen – een onwaarschijnlijke conclusie gezien de botsingen van de twee crypto-hoofden op sociale media te midden van het faillissement van FTX.

Bankman-Fried werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten na zijn arrestatie in december op de Bahama’s. Hij zal naar verwachting op 3 januari persoonlijk voor de rechtbank verschijnen om naar verluidt een onschuldig pleidooi in te dienen voor de strafrechtelijke aanklachten, waaronder telefraude, effectenfraude en schendingen van campagnefinancieringswetten.

Verwant: Crypto Twitter verward door SBF’s $ 250 miljoen borgtocht en een terugkeer naar luxe

Mede-oprichter van FTX, Gary Wang, en voormalig CEO van Alameda Research, Caroline Ellison, hebben al schuld bekend aan gerelateerde aanklachten en zijn begonnen samen te werken met de autoriteiten. Ellison bood in december ook een verklaring aan waarin hij de financiële banden tussen FTX en Alameda erkende die centraal stonden in de zaak van de aanklagers tegen SBF.



Plaats een reactie