Het handelsvolume van Bitcoin steeg de afgelopen week naar nieuwe jaarhoogtes


Uit gegevens blijkt dat het Bitcoin-spothandelsvolume de afgelopen week is gestegen en nieuwe jaarlijkse hoogtepunten heeft bereikt.

Bitcoin 7-daags gemiddeld handelsvolume bereikt nieuwe hoogtepunten voor 2022

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Arcane Research was Binance alleen al goed voor 89% van de hoge volumes.

Het “dagelijkse handelsvolume” hier is een indicator die de totale hoeveelheid Bitcoin meet die elke dag wordt verhandeld op de Bitwise 10-uitwisselingen.

Wanneer de waarde van de statistiek laag is, betekent dit dat beleggers op dit moment niet zoveel munten in spotmarkten rondslingeren. Zo’n trend kan erop wijzen dat de interesse rond de crypto momenteel laag is, omdat er niet veel handelsactiviteit gaande is.

Aan de andere kant impliceert de hoge waarde van de indicator dat de markt momenteel grote activiteit ziet, aangezien investeerders grote bedragen verhandelen op beurzen.

Nu, hier is een grafiek die de trend laat zien in het Bitcoin 7-daagse gemiddelde dagelijkse handelsvolume van het afgelopen jaar:

The 7-day average value of the metric seems to have been pretty high in recent days | Source: Arcane Research's Ahead of the Curve - November 15

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, is het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin de afgelopen week gestegen.

Meestal treden grote volumes op naast scherpe bewegingen in de prijs van de crypto. In het huidige geval werd de sterke stijging van de handelsactiviteit veroorzaakt door de crash als gevolg van de ineenstorting van crypto-uitwisseling FTX. Na deze piek heeft de indicator nu nieuwe hoogten bereikt voor het jaar.

De grafiek toont de volumes voor Binance en die voor de rest van de exchanges apart; het is omdat de crypto-uitwisseling grote hoeveelheden washandel begon te observeren nadat het platform de vergoeding op BTC-stablecoin-handelsparen had verwijderd.

Het lijkt erop dat het grootste deel van de recente stijging alleen op Binance plaatsvond, aangezien het dagelijkse volume op de beurs afgelopen dinsdag $ 25 miljard bereikte.

In de afgelopen zeven dagen was ongeveer 89% van de totale Bitcoin-handelsvolumes op de Bitwise 10-beurzen alleen afkomstig van Binance.

Het rapport merkt op dat een dergelijke consolidatie van marktactiviteit op de beurs zorgwekkend is. “De 14-jarige
de geschiedenis van bitcoin is niet vriendelijk geweest voor extreme concentratie op één markt”, zegt Arcane Research.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven schommelt de prijs van Bitcoin rond de $16,7k, een daling van 4% in de afgelopen week. De afgelopen maand heeft de crypto 12% in waarde verloren.

Bitcoin-prijsgrafiek

Looks like the price of the coin has been showing an overall sideways trend recently | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from Vasilis Chatzopoulos on Unsplash.com, charts from TradingView.com, Arcane Research

Plaats een reactie