Het geheim van succesvol beleggen – Documentaire


Beleggen is eng, sparen is veilig én van beleggen moet je heel veel kennis hebben. Zo hebben de meeste mensen het geleerd. En dus staat er meer geld dan ooit op de Nederlandse spaarrekeningen. Maar is beleggen echt zo eng? In deze documentaire gaan we op onderzoek uit.

Jordy Hubers is programmamaker en chef redactie van Financial Focus. Hij is 36 jaar, getrouwd met Karlijn en vader van Saar (6) en Pim (1). Continu krijgt Jordy gevraagd en ongevraagd advies over wat hij het beste met zijn geld kan doen. En telkens als hij nét de sprong naar beleggen wil wagen, bedenkt hij zich weer.

Is Jordy gek dat hij zijn spaargeld nog niet belegd heeft? Is beleggen iets voor hem? En als dat al zo is, hoe belegt hij zonder dat het hem zijn nachtrust kost? Tijd om deze vragen voor eens en voor altijd te beantwoorden. En dus gaat Jordy in deze documentaire op zoek naar het geheim van succesvol beleggen.

Lees meer op

Jordy bezoekt diverse specialisten.

Met Mary Pieterse-Bloem, bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmusuniversiteit, bekijkt hij wat 100 euro nu waard was geweest als hij het in 1960 had belegd, of op een spaarrekening had gezet.
Hij schuift aan bij de leden van beleggingsclub ‘Tegen beter weten in’ om ze aan de tand te voelen hoe zij hun keuzes maken. Jordy steekt zijn licht op bij Alyt Damstra, mediaonderzoekster aan de UvA, die onderzocht hoe de economie, de publieke opinie en berichtgeving over de economie samenhangen. En bij Prof. Dr. Bas Haring, filosoof. Misschien heeft hij een idee over waarom wij Nederlanders nogal wantrouwend tegenover beleggen staan.
Ook spreekt Jordy met Peter Bosz, oud-voetballer en huidig trainer bij Bayer Leverkusen, over hoe je in een druk leven óók nog goed kunt beleggen. En tot slot bezoekt hij dé beleggingsspecialist van ABN AMRO MeesPierson, hoofd beleggingsstrategie bij de bank.

Bekijk de hele documentaire en kom erachter wat het geheim is van succesvol beleggen.

Deze documentaire is gemaakt in opdracht van ABN AMRO MeesPierson en werd uitgezonden op RTLZ. Bekijk de hele documentaire en meer over beleggen op financialfocus.nl.
Meer informatie over beleggen vind je op Financial Focus, www.financialfocus.nl/beleggen

5 gedachten over “Het geheim van succesvol beleggen – Documentaire”

  1. Met veel plezier gekeken, kunnen jullie een item maken over portfolios van allerlij personen?

  2. Ik denk dat het absoluut mogelijk is om hele goede rendementen te behalen met beleggen in aandelen zonder dat je heel erg veel risico loopt. Zorg alleen altijd wel voor een lange beleggingshorizon en beleg alleen met geld dat je op korte termijn niet nodig hebt (je wil niet gedwongen verkopen als de aandelen net sterk ondergewaardeerd zijn)!

Reacties zijn gesloten.