Het Amerikaanse congreslid Brad Sherman stuurt een brief naar de voorzitter van de SEC waarin hij de aandacht vestigt op de Bitcoin Trust-situatie in grijstintenHet Amerikaanse congreslid Brad Sherman heeft een brief gestuurd naar Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), over de situatie van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Volgens Sherman, maar liefst 850.000 particuliere beleggers, waaronder sommigen die individuele pensioenfondsen gebruikten, zitten momenteel vast in hun GBTC-investeringen als gevolg van de acties van GBTC en haar moedermaatschappij, Digital Currency Group (DCG). Sherman schat dat de pensioenzekerheid van deze investeerders en in sommige gevallen hun spaargeld in gevaar kunnen komen en dat als de situatie niet wordt verholpen, ze tientallen miljarden dollars van hun spaargeld kunnen verliezen.

De zorgen van Sherman over GBTC komen voort uit het feit dat GBTC-aandelen momenteel worden verhandeld met een korting van ~ 42% ten opzichte van de bitcoins in de trust, en Grayscale heeft geweigerd GBTC-aandelen terug te kopen, daarbij verwijzend naar het verbod van Regulation M op gelijktijdige verkoop en aflossing van hetzelfde effect. Rayhanch Sharif-Askary, hoofd Investor Relations van Grayscale, gaf toe dat de overspoeling van de markt met GBTC door het bedrijf tussen 2018 en 2021 voortdurend nieuwe aandelen uitgaf, de korting op de intrinsieke waarde veroorzaakte.

Sherman beweert dat de acties van Grayscale zijn ingegeven door de wens om het beheerde vermogen te vergroten, ongeacht de impact op de particuliere beleggers van GBTC. Grayscale brengt gebruikers een jaarlijkse vergoeding van 2% in rekening op basis van de werkelijke waarde van bitcoin, niet de waarde van de GBTC die beleggers bezitten. Door meer dan vier keer zoveel in rekening te brengen als hun concurrenten, kon Grayscale alleen al in 2021 $ 615 miljoen aan vergoedingen binnenhalen, aldus de brief.

Sherman heeft de SEC met betrekking tot deze kwestie verschillende vragen gesteld, onder meer of Regulation M vandaag een belemmering vormt voor het toestaan ​​van terugkoop van aandeelhouders, of de SEC op de hoogte is van andere specifieke regels en voorschriften die vandaag een belemmering vormen voor het toestaan ​​van terugkoop van aandeelhouders, en of het is een punt van zorg dat Grayscale geen enkele onafhankelijke bestuurder heeft in de raad van bestuur of het auditcomité.

Concluderend, de brief van congreslid Brad Sherman aan de SEC-voorzitter, Gary Gensler, geeft aanleiding tot bezorgdheid over de situatie van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Sherman maakt zich zorgen dat maar liefst 850.000 particuliere beleggers hun pensioenzekerheid en spaargeld kunnen verliezen, aangezien ze momenteel vastzitten in hun GBTC-investering als gevolg van de acties van GBTC en haar moedermaatschappij, Digital Currency Group. Op Bitcoin 2023 in Miami zal er een aandeelhoudersbijeenkomst plaatsvinden om de volgende stappen te bespreken die bezorgde aandeelhouders kunnen nemen. Dit wordt de grootste bijeenkomst van aandeelhouders sinds het begin van de Trust, met naar verwachting meer dan 30% van de aandeelhouders.Plaats een reactie