Het aantal rangtelwoorden benadert de 4,8 miljoen, bijna een verdubbeling in iets meer dan een week


Het aantal Ordinals-inschrijvingen op het Bitcoin (BTC)-netwerk is opnieuw getuige geweest van een snelle stijging, bijna een verdubbeling van 2,5 miljoen naar 4,78 miljoen in slechts de afgelopen acht dagen.

Terwijl het Ordinals-protocol in eerste instantie werd gebruikt om afbeeldingen als non-fungible tokens (NFT’s) te slaan, begonnen gebruikers zich te realiseren dat ze op tekst gebaseerde inscripties konden gebruiken om fungibele tokens te maken op een vergelijkbare manier als degene die werden geslagen via de ERC-20-tokenstandaard op het Ethereum (ETH) netwerk.

Het totale aantal Bitcoin Ordinals-inschrijvingen sinds 14 december. Bron: Dune Analytics

Deze op tekst gebaseerde inscripties, nu gepopulariseerd als de BRC-20-tokenstandaard, zijn de belangrijkste oorzaak geweest van de enorme toename van Ordinals-inscripties op de Bitcoin-blockchain.

Zoals mede-oprichter en chief technology officer Rafael Schultze-Kraft van Glassnode op Twitter benadrukte, zijn op tekst gebaseerde inscripties nu de meest populaire vorm van Ordinals-inscriptie, met meer dan 2,8 miljoen op tekst gebaseerde inscripties op 5 mei.

Meer recente gegevens van de populaire blockchain-gegevenshub Dune Analytics laten zien dat sinds 25 april de overgrote meerderheid (99%) van alle nieuwe Ordinals-inschrijvingen op tekst zijn gebaseerd.

Rangtelwoorden op type sinds 14 december. Bron: Dune Analytics

Volgens brc-20.io, een nieuwe tool waarmee gebruikers BRC-20-tokens kunnen volgen, zijn er momenteel in totaal 14.200 nieuwe tokens gehost op de Bitcoin-blockchain. Tot de meest populaire op Bitcoin gebaseerde tokens behoren “ordi”, “nals” en zelfs een op Bitcoin gebaseerde versie van de nu beruchte memecoin Pepe (PEPE) die op nummer 3 staat qua totale marktkapitalisatie.

Het totale aantal BRC-20-tokens dat momenteel beschikbaar is. Bron: brc20.io.

Terwijl de totale marktkapitalisatie van BRC-20-tokens momenteel rond de $ 700 miljoen schommelt, beweert de investeringsmaatschappij voor digitale activa Galaxy Digital dat de markt voor “Bitcoin NFT’s” tegen 2025 $ 4,5 miljard kan bereiken.

Verwant: Bitcoin Ordinals-gemeenschapsdebatten repareren na bug inscriptievalidatie

De opkomst van Ordinals in de afgelopen maanden heeft geleid tot discussie over de vraag of Ordinals uiteindelijk positief zijn voor het Bitcoin-ecosysteem.

Sommige voorstanders van Bitcoin, zoals Dan Held, claim dat Ordinals een bredere spreiding van financiële use-cases voor Bitcoin biedt, terwijl meer harde Bitcoiners ruzie maken dat Ordinals afwijken van de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto, die van plan was om Bitcoin te gebruiken als een elektronisch, peer-to-peer geldsysteem.

Ondertussen hebben mijnwerkers genoten van een enorme instroom van inkomsten vanwege de transactiekosten die verband houden met de uitbarsting van nieuwe activiteit op het netwerk.Plaats een reactie