Hebben Shiba Inu-ontwikkelaars de Shibarium-code gekopieerd?


De Shiba Inu-gemeenschap wordt geconfronteerd met een potentieel enorm schandaal. Hebben de ontwikkelaars de code voor Shibarium gekopieerd van een andere blockchain? Nadat de bètaversie van Shibarium een ​​paar dagen geleden werd uitgebracht, werden vandaag meer technische details zoals de Chain ID, RPC-nodes, block explorer, kraan en bridge vrijgegeven, wat aanleiding gaf tot dit gerucht.

In het officiële Discord-kanaal van Shiba Inu bracht hooggeplaatst gemeenschapslid Steve, die ook deel uitmaakt van SHIB’s Growth Team, voor het eerst de beschuldiging naar voren. Het vermoeden komt voort uit het feit dat het bètatestnet van Shibarium dezelfde keten-ID 917 gebruikt als de onbekende Rinia-blockchain, die in december 2022 werd uitgebracht.

“Hoe komt het dat het lijkt alsof het Shibarium-testnet het Rinia-testnet-genesisbestand heeft overgenomen, de naam van Rinia heeft gewijzigd, maar is vergeten de ketting-ID te wijzigen”, schreef Steve, die verder uitlegde dat deze ID absoluut uniek is en dat MetaMask en andere portemonnee-applicaties gebruiken deze ID om te bepalen naar welk netwerk transacties moeten worden verzonden.

“Het gebruik van een ID die al bestaat, is gewoon incompetent omdat je keten niet goed zou werken en iedereen die met jouw keten probeert te communiceren, in plaats daarvan met de andere keten zou communiceren. Tenzij je op de een of andere manier de eigenaar van de andere chain hebt gevraagd om hun nodes uit te schakelen, zodat je een node met een gekopieerd genesis-bestand kunt opstarten”, beweerde Steve.

Als gevolg van onthullingen ontstond er grote verontwaardiging binnen het SHIB-leger. Queenie, een ander lid van de Shiba Inu-gemeenschap, schreef: “Het hangt af van jouw definitie van zwendel, nogmaals, ik wil gewoon weten waarom wij, een miljardenproject dat $ 10 miljoen heeft betaald om onze laag 2 te ontwikkelen, een ander project Chain ID hebben? ”

Gewoon een stomme fout van de Shiba Inu-ontwikkelaars?

Andere prominente leden van de gemeenschap waren er echter snel bij om het gerucht te verdrijven. “Kosener” schreef dat de verklaringen van Steve in wezen onjuist waren. “Je hebt beide nodig om met een ketting om te gaan. Uw logica zou betekenen dat alle EVM-ketens zijn verbonden door een centrale autoriteit die routeert op basis van keten-ID. Zo werkt het niet.”

Blockchains kunnen volgens Kosener onafhankelijk opereren met dezelfde chain id. Toch gaf hij toe dat er een probleem zou kunnen zijn met sommige dapps bij het toevoegen van beide ketens aan MetaMask.

Een andere gebruiker genaamd “JesusM” schetste dat de beschuldiging van Shib Inu-kritiek van Rinia gebaseerd is op niets meer dan de ketting-ID, die identiek is aan een ander project. “Dat is letterlijk de kleinste hoeveelheid bewijs dat het niet eens grappig is.”

Vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar zei “akdadoc” dat er geen regel is om een ​​keten-ID te selecteren, behalve om een ​​nummer te kiezen. “Dus ik neem aan dat dat precies is wat de SHIB-ontwikkelaars hadden kunnen doen.”

Desalniettemin is de Shiba Inu-gemeenschap nog steeds in beroering, vooral omdat hoofdontwikkelaar Kusama nog steeds geen commentaar heeft gegeven op de beschuldigingen en een mogelijk plausibele verklaring heeft gegeven voor het hebben van dezelfde keten-ID met Rinia.

Opmerkelijk is dat de bekende crypto-YouTuber Ben Armstrong, ook bekend als BitBoy, zich ook bij de discussie heeft gevoegd en heeft gedreigd de echte naam van Shytoshi Kusama bekend te maken als gevolg van de vermeende onthulling. BitBoy beweert bewijs te hebben dat FTX-oprichter Sam Bankman-Fried betrokken was bij de vroege stadia van Shiba Inu.

UPDATE:

Kaaldhairya, een van de pseudonieme ontwikkelaars, getweet het volgende een paar minuten na perstijd:

Om wat FUD te verdrijven sinds we de Alpha-netwerkimplementatie deden, werden er maar weinig keten-ID’s willekeurig gekozen: 417 (Alpha), 517 (Staging), 917 (pre-pod/beta) en deze keten was op dat moment nergens geregistreerd, ik maakte een fout om niet opnieuw te controleren wanneer het puppynet-netwerk werd gelanceerd.

De ontwikkelaar voegde ook toe dat hij een nieuwe versie van het bètanetwerk opnieuw zal implementeren met een nieuwe keten-ID.

Op het moment van ter perse gaan was de SHIB-koers de afgelopen 24 uur met 9% gedaald en handelde op $0,00001045.

SHIB-prijs breekt onder ondersteuning, 1-daagse grafiek | Bron: SHIBUSD op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van Piret Narep / Unsplash, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie