Grote week voor Bitcoin en Crypto: dit zal de sleutel zijn


Vanwege de insolventie van verschillende Amerikaanse banken en de aanhoudende liquiditeitsproblemen van zogenaamd meer dan 186 Amerikaanse banken, evenals de overname van Credit Suisse door UBS Bank, zijn Bitcoin en crypto meer dan ooit optimistisch. Op zondag piekte de Bitcoin-prijs op meer dan $28.400.

Zo’n 15 jaar na het faillissement van de grote Amerikaanse bank Lehman Brothers en de Grote Financiële Crisis, wordt de visie van Satoshi Nakamoto steeds meer werkelijkheid. Nu het Amerikaanse banksysteem voor een nieuwe grote crisis en reddingsoperaties staat, vluchten investeerders momenteel naar Bitcoin.

Desalniettemin moeten investeerders in de Bitcoin- en crypto-ruimte deze week de economische en financiële gegevens in de gaten blijven houden. De allesbepalende gebeurtenis zal de FOMC-vergadering en het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve Bank (Fed) zijn. Naast de monetaire beleidsbeslissing zal de Fed ook haar geactualiseerde projecties publiceren.

Daarnaast komen er deze week nogal kleine datapunten aan, die waarschijnlijk weinig directe invloed zullen hebben op de Bitcoin-prijs. Dinsdag worden de cijfers over de bestaande huizenverkopen in de VS voor de maand februari vrijgegeven. Donderdag volgen de actuele verkoopcijfers van nieuwbouwwoningen in de VS.

Vrijdag sluiten we de week af met de laatste Amerikaanse duurzame goederenbestellingen voor de maand februari. Geen van deze datapunten zal echter zo belangrijk zijn als de beslissingen van de Fed.

Bitcoin- en crypto-investeerders moeten de Fed in de gaten houden

Woensdag zal de Fed om 14.00 uur EST haar rentebesluit bekendmaken. Op de aansluitende persconferentie om 14.30 uur EST zullen investeerders op de voet volgen welke uitspraken de Fed-voorzitter zal doen over het toekomstige monetaire beleid.

De FOMC-vergadering zal vermoedelijk de belangrijkste van het jaar worden, aangezien de Fed voor het eerst in geruime tijd en vooral sinds de bancaire crisis de dot plot zal publiceren, die de projecties van het FOMC voor de federal funds rate op langere termijn samenvat. crisis begon. Een verwachte spil al dit jaar zou enorm bullish zijn voor Bitcoin.

Volgens de CME FedWatch-tool verwacht slechts een kleine meerderheid van 53% van de analisten nog steeds een renteverhoging van 25 basispunten in maart. Maar liefst 47% verwacht zelfs een pauze.

Nog op 7 maart getuigde Powell voor de Bankcommissie van de Senaat dat de Fed de rente waarschijnlijk “meer dan eerder verwacht” zou moeten verhogen als reactie op de hardnekkige inflatie. De overgrote meerderheid van de analisten rekende op een renteverhoging van 50 basispunten.

In het licht van de bankencrisis is de voorspelling echter volledig omgedraaid. Fed-voorzitter Powell heeft veel kritiek gekregen vanwege de problemen in de banksector, aangezien zijn historisch snelle tempo van renteverhogingen heeft geleid tot problemen in de banksector. Veel marktspelers pleiten voor een verschuiving van zijn agressieve monetaire beleid.

Verdere renteverhogingen brengen het inherente risico met zich mee dat meer banken failliet gaan. Dit is ook de reden waarom Goldman Sachs de eerste grote bank was die voorspelde dat ze in maart geen renteverhoging verwacht gezien de stress in de bankensector. Deutsche Bank en Barclays hebben die voorspelling sindsdien herhaald.

“In het licht van de recente stress in het banksysteem, verwachten we niet langer dat het FOMC tijdens zijn vergadering van 22 maart een renteverhoging zal doorvoeren met aanzienlijke onzekerheid over het pad na maart”, aldus Goldman Sachs. vermeld.

Voor Bitcoin zou een pauze in renteverhogingen en zelfs een verhoging van slechts 25 basispunten het bullish momentum in de markt moeten versterken, hoewel veel ook zal afhangen van Powell’s beoordeling van de huidige situatie op de FOMC-persconferentie.

Experts zullen ook aandachtig letten op Powell’s opmerkingen over het Bank Term Funding Program (BTFP) en de nieuwe swaplijnen met vijf andere belangrijke centrale banken wereldwijd om mogelijke hints af te leiden over een verandering in het begrotingsbeleid die op korte termijn nodig is. In ieder geval moeten Bitcoin-investeerders een volatiele woensdag verwachten.

Op het moment van schrijven werd de Bitcoin-prijs verhandeld op $ 28.107, wat er buitengewoon optimistisch uitzag. Zoals de 1-uurgrafiek laat zien, is de opwaartse trend per uur nog steeds intact.

Bitcoin-prijs boven $ 28.000 | Bron: BTCUSD op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie