Grote Bitcoin-prijsstijging verwacht deze maand, zegt analist


Bitcoin noteerde in oktober vorig jaar een gemiddelde slotkoers van $58.051. Het komt de eerste dag van dezelfde maand dit jaar binnen met veel minder waarde en handelt op $ 19.358 op het moment van schrijven, volgens tracking van MuntGekko.

  • Bitcoin handelt momenteel boven de $ 19.000
  • In oktober 2021 werd Bitcoin gedurende 16 opeenvolgende dagen boven de $60K verhandeld
  • Bitcoin streeft ernaar het niveau van $ 20.000 te herwinnen

Maar zelfs met dat enorme verschil in waarde, zijn sommige experts van mening dat de eerste cryptocurrency op het punt staat een significante prijsbeweging te maken als het oktober binnenkomt – een maand waarvan bekend is dat deze “gunstig” is voor het actief.

Bron: MuntGekko

Het was tenslotte in deze maand vorig jaar dat Bitcoin een van zijn hoogste prijzen bereikte voordat het zijn hoogste punt ooit bereikte in november 2021, toen het kort werd verhandeld op meer dan $ 68.000.

Op 20 oktober 2021 sloot het digitale activum op $ 66.109. Het was geprijsd boven de $ 60K gedurende 16 opeenvolgende dagen vanaf 15 oktober.

In het licht hiervan is het veilig om te zeggen dat Kitco News-analist Jim Wyckoff iets op het spoor was toen hij zei dat de crypto deze maand ongetwijfeld merkbare waardestijgingen zal maken.

Bitcoin-volatiliteit neemt af

De Amerikaanse dollar is momenteel in rep en roer en domineert enkele van zijn andere wereldwijde fiat-valuta’s. Het liet een sterke prestatie zien ten opzichte van het Britse pond, de euro, de Japanse yen, de Canadese dollar en de Zweedse kroon.

Dit niveau van dominantie dat door de dollar wordt getoond, zorgde ervoor dat crypto-koploper Bitcoin opviel als een alternatieve, levensvatbare hedge.

Die ontwikkeling stabiliseerde volgens Wyckoff de prijs van Bitcoin terwijl het probeert het niveau van $ 19.000 vast te houden voordat het een grote prijsbeweging maakte.

De voorspellingen zijn echter nog ver verwijderd van wat de digitale asset in oktober vorig jaar heeft bereikt.

Doel: het niveau van $ 20.000 terugkrijgen

Bitcoin had een sombere maand september dit jaar en wist slechts een hoogtepunt van slechts ongeveer $ 20.000 te bereiken.

Deze maand zei cryptohandelexpert Michael Van de Poppe dat de grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zou kunnen kijken naar een prijs van $ 19.600, op voorwaarde dat het op het niveau van $ 19.300 kan blijven.

Maar de cryptogemeenschap klinkt optimistischer en zegt dat Bitcoin oktober 2022 kan afsluiten met een waarde van $ 22.857.

Het digitale actief kan dat bereiken als het succesvol wordt in zijn streven om de bearmarkt te verlaten en op de een of andere manier een bullish rally te starten.

Voor nu concentreert Bitcoin zich op het herwinnen van het niveau van $ 20.000, omdat het problemen heeft gehad om te klimmen en daar te blijven.

BTCUSD pair still working to reach $20K level, trading at $19,304 on the weekend chart | Source: TradingView.com

Featured image from CNBC, Chart: TradingView.com

Plaats een reactie