Grayscale stelt datum voor ETHPoW-beoordeling en verkoopbeslissing uit


Na de upgrade was Grayscale, ’s werelds grootste beheerder van digitale activa, van plan om de voormalige PoW-systeemtokens te beoordelen en te beslissen of ze deze zouden verkopen. Maar in een recent rapport merkte het bedrijf op dat het zijn beoordeling uitbreidt.

In september 2022 is het Ethereum blockchain-netwerk overgestapt van zijn voormalige Proof-of-Work-systeem naar het huidige Proof-of-Stake-consensusmechanisme. De verhuizing was nodig omdat het PoS-consensusprotocol niet energie-intensief is, maar veiliger en waardevoller voor het implementeren van nieuwe schaaloplossingen.

Grayscale breidt ETHPoW-beoordeling uit

Volgens Grayscale’s aankondiging, duurt de beoordelingsverlenging 180 dagen. Dit geeft het bedrijf voldoende tijd om te beslissen over de manier, het tijdstip en de mogelijkheid om ETHPoW te verkopen – het actief na de samenvoeging van het netwerk in september 2022.

De vermogensbeheerder noemde de milieuproblemen rond PoW, dat wil zeggen een hoog energieverbruik om transacties te valideren, als een kritische motivator voor de beoordeling. Bovendien maakt het bedrijf zich ook zorgen over de onzekerheid van handelsplatformen en bewaarders van crypto-activa. Het merkte in de aankondiging op dat de handelsplatformen nog steeds niet zijn vastgesteld voor de EthereumPoW-tokens.

Op basis van het rapport kan de prijs van de ETHPoW fluctueren als de beheerders van crypto-activa de tokens ondersteunen of als er een opmerkelijke ontwikkeling is op de handelsmarkten.

Ethereum stijgt op de grafiek l ETHUSDT op Tradingview.com

Ondertussen is de beoordeling van Grayscale een cruciale stap bij het adopteren van PoS, aangezien de vermogensbeheerder een Significante hoeveelheid van Ethereum in zijn Grayscale Ethereum Trust. Het is mogelijk dat andere grote instellingen door de herziening van ETHPoW ook hun standpunt over het proof-of-work-systeem zullen heroverwegen.

Ethereum splitst zich in twee blockchains

Het Ethereum-netwerk voltooide zijn samenvoeging in september 2022, een aanzienlijke upgrade. Na de samenvoeging werkt het netwerk nu op een PoS-consensusalgoritme, met opmerkelijke verschillen met het voormalige PoW.

Sommige communityleden leken echter de voorkeur te geven aan het mining-systeem van het PoW-model. Dit resulteerde in het splitsen van het netwerk in twee blockchains: EthereumPoW en het grote Proof-of-Stake-netwerk.

Hoewel de ETHW ten goede kan komen aan leden van de gemeenschap die liever via het systeem mijnen, is het ook een uitdaging voor bedrijven in digitale activa die blootstelling aan alleen Ethereum bieden. Dit geldt met name omdat sommige beleggers mogelijk blootstelling aan EthereumPoW wensen.

Ondertussen dragen sommige bedrijven al bij aan de uitdaging door te plannen om een ​​nieuw ETP aan te bieden (op de beurs verhandeld product) om de blootstelling van beleggers aan EthereumW te vergemakkelijken. Gezien de onzekerheid over de duurzaamheid ervan, zal het nieuwe ETP echter als ruggengraat dienen voor het ETHW.

Ondertussen wordt de verlenging van de beoordeling van Grayscale beschouwd als een positieve stap voor ETH en de cryptocurrency-industrie als geheel. Naarmate het netwerk zich verder ontwikkelt op zijn PoS-systeem, zal de acceptatie van dit consensusmechanisme door belangrijke instellingen zoals Grayscale in de loop van de tijd waarschijnlijk toenemen.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay en grafiek van Tradingview.com

Plaats een reactie