Goldman Sachs rangschikt Bitcoin als ’s werelds best presterende activa


Voor Gold, US Treasury, de S&P 500 en anderen, rangschikt bankreus Goldman Sachs Bitcoin (BTC) in de top 1 van best presterende activa year-to-date, per een Twitter-gebruiker.

Volgens Goldman Sachs heeft Bitcoin beter gepresteerd dan zijn cryptocurrency-paren en die grote financiële instellingen van de traditionele markt met een voor risico gecorrigeerd rendement (Sharpe-ratio) van 3,1. De Sharpe-ratio wordt gebruikt om voor marktvolatiliteit gecorrigeerde prestaties te meten; hoe hoger de ratio, hoe beter de investering, valuta of aandelen in termen van risicogecorrigeerde rendementen.

In termen van totaal en aangepast rendement is Bitcoin tot nu toe het nummer 1 activajaar. Bron: Goldman Sachs via Documenting Bitcoin

Bitcoin neemt het voortouw in breed marktherstel

Op kortere tijdsbestekken zet Bitcoin zijn zoektocht voort om verloren terrein terug te winnen. Langzaam maar gestaag probeert Bitcoin boven het weerstandsniveau van $23.800 uit te komen. Bitcoin lijkt een gezonde terugval te hebben onder de weerstandslijn op zoek naar een bullish momentum.

Ondanks de recente crisis van niet alleen de cryptocurrency-markt met de ineenstorting van FTX en de wereldeconomie in vrije val, met gevolgen voor investeerders en instellingen, heeft de markt ook de comeback opgemerkt van marktmakers op cryptocurrency-uitwisselingen.

In tegenstelling tot het rapport van Goldman Sachs, volgens een jaarverslag verslag doen van volgens CoinGecko is Bitcoin het slechtst presterende activum van de belangrijkste valuta’s, met een aanzienlijke daling van 64%. CoinGecko merkte ook op dat het handelsvolume op de spotmarkt sinds januari 2022 met 67% is afgenomen.

Het nieuwe jaar voor Bitcoin en de markt begon positief, met $200 miljard op de volume- en volatiliteitsbladen, volgens gegevens van CoinMarketCap.

De solide rally van Bitcoin sinds het begin van het jaar heeft het marktsentiment veranderd. Analisten lijken op korte termijn optimistisch en verwachten dat de cryptocurrency zal stijgen tot maar liefst $30.000. Op de lange termijn zei econoom Lyn Alden echter dat Bitcoin in het tweede kwartaal van 2023 “aanzienlijk gevaar” zou kunnen lopen naarmate de liquiditeitsrisico’s toenemen.

Terwijl de prijs van Bitcoin consolideert onder de weerstandszone, zoekt de cryptocurrency naar een trendlijnbreuk om zichzelf boven het $24.500-niveau te positioneren, wat het volgende obstakel vertegenwoordigt.

Het stijgende 20-daagse voortschrijdend gemiddelde van $20.700 en de Relative Strength Index (RSI) in de overboughtzone nabij de 80 suggereren dat de bullish trendlijn van BTC zich kan voortzetten en nieuwe regio’s kan veroveren.

Bitcoin BTC BTCUSDT Grafiek 2
BTC trends naar boven op de daggrafiek. Bron: BTCUSDT-handelsoverzicht

Omgekeerd zijn bears klaar om de prijsactie van Bitcoin naar boven te vertragen en het momentum en de richting van de markt te keren, maar bulls lijken niet bereid om zich over te geven. Speculatie neemt toe zonder zekerheden in de markt en de komende vergaderingen van het Federal Open Market Committee (FOMC).

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin de afgelopen zeven dagen bijna 8% gewonnen. Het is verhandeld op $ 22.889 met zijwaartse beweging in de afgelopen 24 uur. De huidige kapitalisatie van de valuta bedraagt ​​$ 440 miljard, beter dan al zijn marktparen.Plaats een reactie