Glassnode: Ethereum-validators zagen alleen al in september een scherpe stijging van 11,4k


Uit de nieuwste gegevens van Glassnode blijkt dat het aantal Ethereum-validators deze maand een aanzienlijke toename heeft waargenomen, waardoor het totaal met 11,4k werd verhoogd.

Ethereum Active Validators Markeerde toename in de aanloop naar en volgend op de fusie

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Glassnode is het aantal nieuwe validators die lid worden van het netwerk de afgelopen weken gestegen.

Een validator op de Ethereum-blockchain is iedereen die deelneemt aan het consensussysteem van de crypto. Om validator te worden, moet een belegger ten minste 32 ETH in het stakingscontract storten.

Hoewel houders met kleinere bedragen kunnen inzetten met behulp van inzetpools, worden ze op deze manier geen individuele validators. De poolgroep als geheel fungeert als een enkelvoudige validatorentiteit.

De “actieve validators” is een indicator die het totale aantal van dergelijke entiteiten meet dat momenteel online in de keten is.

Hier is een grafiek die de trend in de waarde van deze Ethereum-indicator over de afgelopen zes maanden laat zien:

The value of the metric seems to have picked up the pace in recent days | Source: Glassnode's The Week Onchain - Week 38, 2022

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, zagen de actieve Ethereum-validators tussen 1 juni en 1 september niet al te veel stijging.

In deze maanden van stagnerende groei zag de indicator een stijging van slechts ongeveer 22k. Begin september veranderde dit echter snel.

Sinds de eerste datum van de maand heeft de statistiek een scherpere opwaartse trend waargenomen, aangezien deze alleen al in deze periode 11.36k in waarde is gestegen.

Met name de verschuiving in het stijgingspercentage van de metriek is gekomen tijdens de opbouw naar en na de veelbesproken Merge.

Het rapport legt uit dat deze trend betekent dat het beleggersvertrouwen is gestegen, aangezien de technische uitdagingen van de fusie recentelijk zijn afgenomen.

ETH-prijs

Op het moment van schrijven zweeft de prijs van ETH rond de $ 1,3k, een daling van 11% in de afgelopen zeven dagen. De afgelopen maand is de crypto 17% in waarde gedaald.

Hieronder ziet u een grafiek die de trend in de prijs van de munt over de afgelopen vijf dagen laat zien.

Ethereum-prijsgrafiek

Looks like the value of the crypto has observed a decline over the last couple of days | Source: ETHUSD on TradingView

Kort nadat ETH ongeveer twee dagen geleden een duik zag nemen, deed de munt een poging tot herstel, maar tot nu toe is de prijs niet veel teruggewonnen en in de afgelopen vierentwintig uur heeft hij zelfs zijwaartse beweging getoond.

Featured image from GuerrillaBuzz Crypto PR on Unsplash.com, charts from TradingView.com, Glassnode.com

Plaats een reactie