‘Geweldige tijd’ om een ​​blockchain-bedrijf te starten, zegt Pantera General Partner


Ondanks lage cryptoprijzen en recente instortingen van bedrijven, gelooft een van de belangrijkste investeerders achter het cryptohedgefonds Pantera Capital dat er nooit een beter moment is geweest om een ​​blockchainbedrijf te starten.

Als onderdeel van een bericht van 23 januari over het komende jaar van een aantal leidinggevenden bij Pantera Capital, legde Paul Veradittakit, General Partner bij Pantera Capital uit dat “mensen die in de crypto-ruimte werken gemiddeld beter opgeleid en gepassioneerd zijn door crypto dan in vorige cycli.

Over het algemeen, zei hij, “zien we een hoger percentage startups op de markt komen met sterke teams – ondernemers die voortkomen uit gevestigde crypto-startups zoals Coinbase, grotere technologiebedrijven zoals Facebook, Uber en Square, en oude financiële instellingen zoals JP Morgan en Goldman Sachs.”

De markt is nog steeds erg bearish, met sommige bedrijven die failliet gaan en prijzen die verloren terrein herstellen, maar Veradittakit gelooft dat het nog steeds de moeite waard is om in de ruimte te zijn, daarbij verwijzend naar de miljarden die in de ruimte zijn geïnvesteerd door durfkapitaalbedrijven in de eerste helft van 2022, eraan toevoegend :

“Onze ervaring is dat bearmarkten doorgaans een tijd vertegenwoordigen waarin er minder lawaai en afleiding is bij het bouwen.”

“Bovendien hebben we vastgesteld dat instellingen en ondernemingen meer dan ooit openstaan ​​voor samenwerking met blockchain-bedrijven om hun bedrijf te verbeteren”, aldus Veradittakit.

De algemene partner zei dat hij ook volumeverschuivingen heeft waargenomen in de richting van sterk gereguleerde uitwisselingen en op DeFi gebaseerde gedecentraliseerde uitwisselingen terwijl mensen hun activa proberen te beschermen tegen slechte actoren, wat de volgende generatie zou kunnen inspireren om de crypto-ruimte te betreden.

Gedecentraliseerd uitwisselingsvolume in de afgelopen 12 maanden, november (de maand van de ineenstorting van FTX) had een grote toename van het handelsvolume. Bron: DeFiLlama

“Met meer aandacht voor vertrouwen en veiligheid, geloven we dat er kansen zijn voor startups op gebieden als zelfbewaring, veiligheid, verzekeringen en identiteit”, zei hij.

Ondertussen uitte Dan Morehead, de CEO van Pantera Capital, een vergelijkbare optimistische kijk op de crypto-ruimte, met als argument:

“Ondanks de lagere prijzen denk ik dat de ruimte duidelijk in een veel betere positie verkeert dan ooit.”

Volgens Morehead is de infrastructuur voor ontwikkelaars, die toen “vrijwel onbestaande” was, sinds 2017 drastisch verbeterd.

“Het is nu zoveel gemakkelijker om slimme contractgebaseerde systemen te schrijven dan in de vorige cyclus”, zei hij.

“Elk ander deel van de stack is verbeterd, of het nu gaat om testsuites of geautomatiseerde tools om veelvoorkomende bugs in slimme contracten op te sporen, tot IDE-ondersteuning voor Solidity”, voegde Morehead toe.

Verwant: Pantera is van plan $ 1,25 miljard op te halen voor het tweede blockchain-fonds: rapport

Morehead wijst ook op schaalbaarheidsoplossingen die lagere transactiekosten mogelijk maken als een grote stap voorwaarts voor de ruimte, aangezien “gedecentraliseerde beurzen niet kunnen concurreren met gecentraliseerde beurzen als de kosten te hoog zijn.”

Er zweeft nog steeds veel angst, onzekerheid en twijfel (FUD) rond in de nasleep van de ineenstorting van FTX en de daaruit voortvloeiende besmetting in 2022, maar Morehead gelooft dat de industrie nog springlevend is.

“Mensen zeiden: ‘crypto is dood’, maar ik geloof dat het een van de beste tijden was om in de ruimte te komen, serieuze dingen te gaan bouwen en een goed moment om kapitaal in crypto te steken. Het is echt het donkerst voor zonsopgang,” hij zei.Plaats een reactie