Geschiedenis gebeurt vlak voor je ogen – Bitcoin Magazine


Dit is een opinieredactioneel commentaar van Tomer Strolight, hoofdredacteur van Swan Bitcoin en auteur van “Why Bitcoin.”

De geschiedenis is niet alleen wat er honderden jaren geleden is gebeurd, noch alleen oorlogen en menselijke rampen. Als je een beetje uitzoomt, kun je zien dat de geschiedenis de hele tijd plaatsvindt. Onze beschaving, onze cultuur, onze technologie en zelfs wijzelf zijn aan het veranderen – beïnvloed door megatrends die de hele mensheid vormen. Veranderingen gaan vaak snel, maar hun stempel blijft.

Zelfs het nemen van een momentopname van hoogtepunten van een enkel jaar over een paar perioden van 10 jaar laat zien hoeveel verandering er optreedt. Denk aan de jaren 2012, 2002, 1992 en 1982.

Slechts 10 jaar geleden was de mediane huizenprijs gedaald tot $ 238.400, nog steeds als gevolg van de huizencrash van 2008. Tien jaar daarvoor was het $ 188.700 geweest. En 10 jaar eerder was het slechts $ 119.500, terwijl het in 1982 slechts $ 69.600 was. Vandaag is het $ 454.900.

(Bron)

De technologie is natuurlijk enorm vooruitgegaan en heeft de prijs van veel dingen en ook de cultuur beïnvloed. Het is pas 10 jaar geleden dat Google Play is ontstaan. Ooit leefden mensen zonder apps! (Hoewel iPhone-gebruikers een voorsprong hadden.) Twintig jaar geleden lanceerde Apple de iPod, een revolutionaire draagbare digitale muziekspeler die de muziekindustrie veranderde. Dertig jaar geleden had nog niemand van een internetbrowser gehoord omdat die nog niet ontwikkeld was! En 40 jaar geleden was de IBM Personal Computer net klaar met zijn eerste jaar op de markt en werd het het eerste levenloze object dat door Time Magazine werd uitgeroepen tot ‘Man van het Jaar’.

Geschiedenis is niet altijd een oud moment in de tijd.  Het is constant en verandert snel in de loop van de tijd.  We zullen er in het heden getuige van zijn.

Time Magazine’s “Man of the Year” in 1982 was de personal computer.

Oh, wat zijn het nieuws en de cultuur ook veranderd. In 1975 was er bijvoorbeeld bezorgdheid dat er een ijstijd zou komen nadat Amerika de koudste winter in honderd jaar had meegemaakt. In 1981 was MTV, een tv-zender die toen gewijd was aan het vertonen van muziekvideo’s, net in de lucht gekomen. Het lijkt een heel andere beschaving, maar ongeveer de helft van de huidige bevolking van Amerika leefde op dat moment en beleefde het.

Natuurlijk vond dit alles plaats onder de dubbele krachten van de steeds groter wordende kruip van fiat-valuta en de snelle vooruitgang van computertechnologie. Dit zijn waarschijnlijk de twee sterkste megatrends over de hele periode. De ene was exponentieel inflatoir; de andere, deflatoir. Een daarvan was gebaseerd op harde wetenschap; de andere over slappe, postmoderne economische theorieën. Eén leverde goederen die magisch leken; de andere bracht crisis na crisis. De strijd tussen deze twee krachten lijkt nu op een hoogtepunt te zijn en de geschiedenis staat op het punt opnieuw te worden geschreven.

Het naast elkaar bestaan ​​van deze twee krachten die de geschiedenis van de afgelopen 40 jaar hebben bepaald, komt mogelijk tot een einde. Technologie en centraal bankieren botsen. Technologie heeft zijn kampioen voortgebracht om fiatgeld te verslaan. En we weten allemaal wie die kampioen is: Bitcoin. Bitcoin zal de oplosser zijn van een historisch touwtrekken over de controle over de rijkdom van de mensheid. Terwijl de overheid digitaal gaat, gaat digitaal bij de overheid. We zijn hier om getuige te zijn van het spektakel. En om er deel van uit te maken.

Bij Pacific Bitcoin zullen we proberen onze eigen versie van een tijdmachine te maken om de laatste 40 jaar geschiedenis door middel van dialoog te verkennen. Gedurende twee dagen zullen vier afzonderlijke panels het podium betreden om 1982, 1992, 2002 en 2012 te bespreken, gericht op de cultuur, de economie en de technologie van die tijd. Panelleden zijn onder meer Jeff Booth, Greg Foss, Bob Burnett, Warren Togami, Lawrence Lepard, Carla from the Crypto Couple, Ben de Waal, Isaiah Jackson, Dustin Trammel, Allen Farrington en Pete Rizzo. Ik hoop dat ik je daar zie.

Dit is een gastpost van Tomer Strolight. De geuite meningen zijn geheel van henzelf en komen niet noodzakelijk overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie