Genesis schakelt herstructureringsexpert in om faillissement te voorkomenGenesis Global Capital, kredietverstrekker voor cryptocurrency, heeft naar verluidt een herstructureringsadviseur ingehuurd om alle mogelijke opties te onderzoeken, waaronder, maar niet beperkt tot, een mogelijk faillissement.

Het is duidelijk dat het bedrijf investeringsbank Moelis & Company heeft ingehuurd om opties te onderzoeken, terwijl mensen die bekend zijn met de situatie hebben benadrukt dat er geen financiële beslissingen zijn genomen en dat het voor het bedrijf nog steeds mogelijk is om een ​​faillissementsaanvraag te voorkomen, aldus een New York Times rapport op 22 november.

Interessant is dat Moelis & Company ook een van de bedrijven was die door Voyager Digital werden ingeschakeld nadat het opnames en stortingen op 1 juli had opgeschort om ‘strategische alternatieven’ te onderzoeken.

Dagen later diende Voyager Digital het faillissement van Chapter 11 in bij de Southern District Court van New York als onderdeel van een reorganisatieplan dat uiteindelijk “waarde zou teruggeven aan klanten”.

Een woordvoerder van Genesis vertelde echter onlangs aan Cointelegraph dat het geen “op handen zijnde” plannen had om faillissement aan te vragen nadat een rapport van Bloomberg van 21 november anders suggereerde.

“We zijn niet van plan om op korte termijn failliet te gaan. Ons doel is om de huidige situatie consensueel op te lossen zonder dat er een faillissementsaanvraag nodig is. Genesis blijft constructieve gesprekken voeren met schuldeisers”, aldus de woordvoerder.

Het is duidelijk dat Genesis ergens tussen de $ 500 miljoen en $ 1 miljard van investeerders zoekt om een ​​tekort te dekken dat uiteindelijk voortkwam uit “ongekende marktonrust” en de val van crypto-uitwisseling FTX.

Volgens een Bloomberg-rapport van 22 november heeft de in moeilijkheden verkerende kredietverstrekker 2,8 miljard dollar aan uitstaande leningen op zijn balans staan, waarbij ongeveer 30% van zijn leningen is verstrekt aan ‘verbonden partijen’, waaronder het moederbedrijf Digital Currency Group en zijn dochteronderneming en kredietverstrekkers. eenheid, Genesis Global Trading.

Een onlangs circulerende brief van de CEO van Digital Currency Group, Barry Silbert, stelt dat het $ 575 miljoen verschuldigd is aan Genesis Global Capital, dat in mei 2023 moet worden betaald.

Verwant: Genesis ontkent ‘aanstaande’ plannen om faillissement aan te vragen

Sinds de ineenstorting van FTX op 11 november zijn alle ogen gericht op Genesis, Grayscale Investments en hun moederbedrijf Digital Currency Group, met zorgen dat de bedrijven de volgende slachtoffers van de besmetting zouden kunnen zijn.

Alle drie de bedrijven hebben de afgelopen week geprobeerd de angst van investeerders weg te nemen.

Grayscale Investments stelde investeerders gerust in een tweet van 17 november en merkte op dat “de veiligheid en beveiliging van de onderliggende activa van Grayscale digitale activaproducten onaangetast blijven”, verwijzend naar de stopzetting van de terugtrekking door Genesis Global Trading, eraan toevoegend dat haar producten normaal blijven werken.

Genesis heeft herhaald dat zijn spot- en derivatenhandel en bewaringsactiviteiten “volledig operationeel blijven” ondanks de opschorting van het opnemen van klanten in zijn kredietactiviteiten.

Ondertussen verzekerde de laatste brief aan investeerders van de CEO van de Digital Currency Group, Barry Silbert, hun investeerders dat DCG op schema ligt voor $ 800 miljoen aan inkomsten in 2022.

“We hebben eerdere crypto-winters doorstaan ​​en hoewel deze misschien strenger aanvoelt, zullen we er collectief sterker uit komen”, zei hij.Plaats een reactie