Gemini beweert dat DCG Genesis bedrogen gebruikers heeft – Bitcoin Magazine



De mede-oprichter van Gemini, Cameron Winklevoss, heeft vrijgelaten een uitgebreide brief waarin wordt beweerd dat Genesis en haar moederbedrijf, Digital Currency Group (DCG), Gemini en meer dan 340.000 Gemini Earn-gebruikers hebben opgelicht. De brief bevat ook substantiële fraudeclaims tegen Barry Silbert en ander sleutelpersoneel bij de bedrijven.

De brief beweert dat nadat Genesis Global Capital LLC, Genesis Trading’s $ 2,8 miljard crypto-uitleentak, verliezen van ten minste $ 1,2 miljard realiseerde in de nasleep van de ineenstorting van cryptocurrency-hedgefonds Three Arrows Capital, in plaats van actie te ondernemen om gebruikers te herstructureren en te beschermen, probeerde het fonds om anderen te misleiden door te geloven dat $ 1,2 miljard aan werkkapitaal in het bedrijf was geïnjecteerd.

In plaats van dit te doen, zou het bedrijf echter een 10-jarige promesse hebben gemarkeerd als vlottend actief, wat normaal gesproken “verwijst naar contanten, kasequivalenten of andere activa die binnen een jaar in contanten kunnen worden ingewisseld”, aldus het bedrijf. brief. Winklevoss schrijft echter dat “een promesse met een aflossing van de hoofdsom binnen 10 jaar buiten de definitie van een ‘vlottende activa’ valt door een landmijl.”

Winklevoss beschrijft ook hoe Genesis naar verluidt leende aan Three Arrows Capital zonder rekening te houden met het risico van deze leningen, aangezien het crypto-hedgefonds blijkbaar investeringen omlegde naar de GBTC van Grayscale Investments, wat de groeiende korting van de Trust beperkte. Dit risico werd vervolgens doorberekend aan de gebruikers van Gemini Earn.

De brief beweert dat hebzucht uiteindelijk de drijfveer is achter deze investeringsbeslissingen en blijkbaar het verlies van het geld van Gemini Earn-gebruikers. De brief eindigt met een alinea die luidt: “Er is geen weg vooruit zolang Barry Sibert CEO van DCG blijft. Hij heeft bewezen ongeschikt te zijn om DCG te leiden en niet bereid en niet in staat om met schuldeisers een oplossing te vinden die zowel eerlijk als redelijk is. Als gevolg hiervan verzoekt Gemini, handelend namens 340.000 actieve gebruikers, de raad van bestuur om Barry Silbert met onmiddellijke ingang als CEO te verwijderen en een nieuwe CEO te installeren, die de fouten die onder Barry’s toezicht zijn opgetreden, zal rechtzetten.

Terwijl bitcoin die in bewaarders wordt bewaard, kan worden bevroren en gestolen, is het vermeldenswaard dat bitcoin die op de juiste manier zelf wordt bewaard in koude opslag, dat niet kan zijn, zoals in deze brief wordt beweerd. De gebruikers van Gemini Earn introduceerden risico’s van derden en onnodig vertrouwen toen ze hun geld op dat platform hielden, dat vervolgens brutaal de toevertrouwde middelen uitleende. Bitcoiners moeten degenen die niet op de hoogte zijn van de verschillen tussen deze platforms en hun risico’s en de juiste zelfbewaring van bitcoin, verduidelijken.

Als reactie op de brief heeft het Twitter-account van DCG een officiele verklaringhieronder ingesloten.



Plaats een reactie