Gekste Bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2023, 1.400% rally?


Het begin van een nieuw jaar was het begin van Bitcoin-prijs- en cryptomarktprognoses op sociale media en reguliere mediaplatforms. Deskundigen debatteren of stieren of beren de prijsactie van 2023 zullen stimuleren. Vorig jaar namen beren het over en stuurden de benchmark-crypto terug naar het niveau van 2020.

Op het moment van schrijven wordt de prijs van Bitcoin verhandeld op $16.700, een kleine winst tijdens de handelssessie van vandaag. Op hogere tijdframes blijft de cryptocurrency zijwaartse prijsactie registreren. De laatste zou kunnen fungeren als de dominante prijsactie voor 2023.

De prijs van BTC beweegt zijwaarts op de daily chart. Bron: BTCUSDT-handelsoverzicht

Het beste moet nog komen voor de Bitcoin-prijs

Volgens een rapport van CNBC is de Bitcoin-prijs op weg naar een extreme verschuiving in zijn traject. Optimistische experts, zoals BTC-bull Tim Draper, geloven dat de cryptocurrency vanaf de huidige niveaus hoger zal evolueren.

Draper gelooft dat de benchmark-crypto een rally van 1.400% zal doormaken, eerder verloren terrein zal terugwinnen en medio 2023 boven de $ 250.000 zal breken. De BTC-stieren geloven dat macro-economische omstandigheden de acceptatie veel hoger zullen maken.

Eén demografie zal deze potentiële nieuwe adoptiegolf leiden die samenvalt met de aanstaande Bitcoin-halvering. Dit evenement staat gepland voor 2024, maar in het verleden heeft de markt de impact veel eerder ingeprijsd. Drapper zei:

Mijn veronderstelling is dat, aangezien vrouwen 80% van de winkeluitgaven beheersen, en slechts 1 op de 7 bitcoin-portemonnees momenteel in handen is van vrouwen, de dam op het punt staat te breken.

Professor in financiën aan de Universiteit van Sussex, Carol Alexander, gelooft dat Bitcoin op korte termijn twee rally’s kan meemaken. De eerste zou de Bitcoin-prijs terug kunnen brengen naar $30.000, en de tweede naar $50.000 dankzij minder handelsvolume en prominente spelers.

Terwijl FTX en Three Arrows Capital instorten, verwacht Alexander minder concurrentie op de markt, wat andere prominente spelers de ruimte zou kunnen geven om BTC naar boven te duwen. De professor legde uit:

Er zal in 2023 een beheerste bullmarkt zijn, geen zeepbel – dus we zullen de prijs niet meer zien stijgen zoals voorheen. We zullen een maand of twee stabiele trending-prijzen zien, afgewisseld met bereikgebonden periodes en waarschijnlijk een paar kortstondige crashes.

Onderzoek naar minder gunstige scenario’s, hoe laag kan BTC gaan?

Beter macro-economisch landschap, acceptatie, halvering en krapte in het aanbod, en minder concurrentie. Dit zijn de factoren die in het voordeel van de cryptocurrency kunnen werken.

Aan de andere kant beweert Eric Robertsen van Standard Charted dat de Bitcoin-prijs zou kunnen terugkeren naar het niveau van 2020 en $5.000 zou kunnen raken. Een gebrek aan vertrouwen van investeerders en meer capitulatie van cryptobedrijven zouden dit scenario kunnen veroorzaken.

De lage liquiditeitsniveaus in de sector maken het nog erger. De huidige toestand van de markt zou nog een stap lager kunnen worden als de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) haar agressieve monetaire beleid verdubbelt.

Volgens Mark Mobius, die met succes de BTC-crash voorspelde van $ 30.000 naar $ 20.000 in 2022, zou de cryptocurrency kunnen dalen tot ongeveer $ 10.000 als de Fed blijft aanscherpen. Mobiius zei:

Met hogere rentetarieven wordt het houden of kopen van Bitcoin of andere cryptocurrencies minder aantrekkelijk, omdat alleen het vasthouden van de munt geen rente oplevert.

Plaats een reactie