Gegevens suggereren dat kleine houders de volgende Cardano (ADA) Rally zullen rijden


In de loop van 2023 was de beweging van Cardano (ADA) meer aan de bullish kant. Ondanks de ommekeer in de afgelopen weken is het bullish momentum nog niet helemaal uitgestorven. Het meest interessante aan deze trend is echter het feit dat de kleinere investeerders de belangrijkste drijfveer lijken te zijn, niet de grote walvissen.

Cardano Small Investors blijven groeien

In de loop van 2023 liepen de kleinere Cardano-investeerders voorop in de ADA-accumulatie. Dit is te zien van januari tot en met mei, waar hun collectieve bezit is blijven stijgen. Deze investeerders met tussen de 1.000-10.000 munten en 10.000-100.000 munten zijn de afgelopen zes maanden gestaag gegroeid.

Waar de walvissen neigden naar verkopen in plaats van kopen, waren deze particuliere beleggers zwaar aan de koopkant. Hierdoor is hun collectief bezit gegroeid van circa 17% van het totale aanbod naar ruim 18,1%. Als gevolg hiervan zijn deze kleinere portemonnees met tussen de 1.000 en 100.000 munten nu goed voor 6,29 miljard van het totale aanbod van 34,79 miljard.

Hun accumulatietrend valt ook samen met de stijging van de prijs van ADA in deze periode, zoals geïllustreerd in de onderstaande grafiek. Er waren dips in hun posities waar vermoedelijk enige winstneming was. De algemene trend zette zich echter door in opwaartse richting, waardoor hun posities naar nieuwe hoogtepunten werden gebracht.

Small ADA holders increase holdings in six months | Source: Santiment

Gedurende deze tijd daalde het bezit van grotere investeerders met tussen de 10.000.000 en 100.000.000 munten drastisch. Dit suggereert dat hoewel de kleinere houders verantwoordelijk waren voor de prijsstijging, de grotere houders de boosdoeners waren achter de prijscrash, aangezien hun totale bezit in april van 12,1% van het totale aanbod naar 11,11% ging.

Wat zal de volgende ADA-rally veroorzaken?

Momenteel is de prijs van ADA nog steeds laag, wat suggereert dat investeerders erg huiverig zijn om het token te kopen. Als de accumulatietrend onder kleinere portemonnees zich echter voortzet, kan er meer opwaarts potentieel komen. Een bijkomend voordeel van kleine portemonnees die de accumulatietrend leiden, is dat het een bredere distributie van het token mogelijk maakt, wat helpt bij het ondersteunen van stierenbijeenkomsten.

ADA ziet nog steeds aanzienlijke weerstand op het niveau van $ 0,38, maar aangezien de bears op dit moment nog steeds zwak zijn, kan het onvermogen om deze weerstand te verslaan worden verklaard door het algemene lage momentum in de markt. Wanneer de prijs van Bitcoin weer stijgt, zal $ 0,38 snel worden overtroffen met het volgende belangrijke niveau op $ 0,4.

Op het moment van schrijven wisselt ADA van eigenaar tegen een prijs van $ 0,37. Het is 0,21% gedaald op de 24-uursgrafiek, maar zag een winst van 1,73% op de wekelijkse grafiek.

Cardano (ADA) prijsgrafiek van TradingView.com

ADA price trending at $0.37 | Source: ADAUSD on TradingView.com
Volg Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet… Uitgelichte afbeelding van Guarda Wallet, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie