Gegevens over Bitcoin-opties laten zien dat de BTC-prijs van minder dan $ 17K de beren een betaaldag van $ 200 miljoen geeft op vrijdag


Bitcoin (BTC) crashte op 9 november onder de $ 16.000 en dreef de prijs naar het laagste niveau in twee jaar. De 2-daagse correctie bedroeg in totaal een neerwaartse trend van 27% en vernietigde $ 352 miljoen aan lange (koop) futures-contracten met hefboomwerking.

Tot op heden is de prijs van Bitcoin 65% lager voor 2022, maar het is essentieel om de prijsactie te vergelijken met ’s werelds grootste technologiebedrijven. Meta Platforms (META) is bijvoorbeeld met 70% gedaald tot nu toe en Snap Inc. (SNAP) is met 80% gedaald. Bovendien verloor CloudFare (NET) 71% in 2022, gevolgd door Roblox Corporation (RBLX) en Snapchat (SNAP), beide met 70%.

Inflatoire druk en angst voor een wereldwijde recessie hebben beleggers weggedreven van risicovollere activa. Deze beschermende beweging heeft ertoe geleid dat de 5-jaarsrente van de VS eerder in november 4,33% bereikte, het hoogste niveau in 15 jaar. Beleggers eisen een hogere premie om overheidsschuld aan te houden, wat wijst op een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van de Centrale Bank om de inflatie te beteugelen.

Besmettingsrisico’s van FTX en de insolventie van Alameda Research zijn de meest urgente kwesties. De handelsgroep beheerde meerdere cryptocurrency-projectfondsen en was de op één na grootste handelsbeurs voor Bitcoin-derivaten.

Stieren waren te optimistisch en zullen de gevolgen ondervinden

De openstaande rente voor het aflopen van opties op 11 november is $ 710 miljoen, maar het werkelijke cijfer zal lager zijn omdat stieren slecht waren voorbereid op prijzen onder $ 19.000. Deze handelaren waren overmoedig nadat Bitcoin bijna twee weken boven $ 20.000 bleef.

Bitcoin-opties aggregeren open rente voor 11 november. Bron: CoinGlass

De call-to-put-ratio van 0,83 weerspiegelt de onbalans tussen de call-(koop)rente van $ 320 miljoen en de put- (verkoop)opties van $ 390 miljoen. Momenteel staat Bitcoin in de buurt van $ 17.500, wat betekent dat de meeste bullish weddenschappen waarschijnlijk waardeloos zullen worden.

Als de prijs van Bitcoin op 11 november om 8:00 uur UTC onder de $ 18.000 blijft, zijn deze call- (koop)opties slechts $ 45 miljoen beschikbaar. Dit verschil ontstaat omdat het recht om Bitcoin te kopen voor $ 18.000 of $ 19.000 nutteloos is als BTC bij het verstrijken onder dat niveau handelt.

Bears mikken op minder dan $ 17k om een ​​winst van $ 200 miljoen veilig te stellen

Hieronder staan ​​de drie meest waarschijnlijke scenario’s op basis van de huidige prijsactie. Het aantal optiecontracten dat op 11 november beschikbaar is voor call- (bull) en put- (bear) instrumenten varieert, afhankelijk van de expiratieprijs. De onbalans die beide partijen bevoordeelt, vormt de theoretische winst:

  • Tussen $ 16.000 en $ 18.000: 1.300 calls versus 12.900 puts. Beren domineren en profiteren van $ 200 miljoen.
  • Tussen $ 18.000 en $ 19.000: 2500 calls versus 10200 puts. Het nettoresultaat begunstigt de put (bear) instrumenten met $ 140 miljoen.
  • Tussen $ 19.000 en $ 20.000: 3.600 calls versus 5.900 puts. Het nettoresultaat begunstigt de put (bear) instrumenten met $40 miljoen.

Deze ruwe schatting houdt rekening met de call-opties die worden gebruikt in bullish-weddenschappen en de put-opties die uitsluitend worden gebruikt in transacties van neutraal tot bearish. Toch houdt deze oversimplificatie geen rekening met complexere beleggingsstrategieën.

Een handelaar zou bijvoorbeeld een call-optie kunnen hebben verkocht, waardoor hij in feite een negatieve blootstelling aan Bitcoin boven een bepaalde prijs heeft gekregen, maar helaas is er geen gemakkelijke manier om dit effect in te schatten.

Verwant: Grayscale Bitcoin Trust registreert een korting van 41% te midden van FTX-meltdown

Stieren hebben waarschijnlijk minder marge om de prijs te ondersteunen

Bitcoin-stieren moeten de prijs vrijdag boven $ 19.000 duwen om een ​​mogelijk verlies van $ 140 miljoen te voorkomen. Aan de andere kant vereist het best-case scenario van de beren een lichte duw onder de $ 17.000 om hun winst te maximaliseren.

Bitcoin-stieren hadden net $ 352 miljoen lange hefboomposities geliquideerd in twee dagen, dus ze hebben mogelijk minder marge nodig om de prijs te ondersteunen. Met andere woorden, beren hebben een voorsprong om BTC onder de $ 17.000 te pinnen voorafgaand aan het verstrijken van de wekelijkse opties.

De meningen en meningen die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Cointelegraph.com. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee, u moet uw eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

Plaats een reactie