Geen belastinginning op cryptotransacties


MetaMask, de populaire crypto-portemonnee ontwikkeld door ConsenSys, heeft speculaties over de vermeende belastinginning van gebruikers van cryptocurrency verdreven.

In een aankondiging op 22 mei verduidelijkte het bedrijf op Twitter dat de geruchten voortkwamen uit een verkeerde interpretatie van de servicevoorwaarden van de crypto-portemonnee en gebaseerd waren op “onnauwkeurige informatie”.

Deze reactie kwam naar aanleiding van verschillende Twitter-berichten die de aandacht vestigden op een specifiek onderdeel van Gebruiksvoorwaarden van MetaMask.

Belastingbeleid van MetaMask uitgelegd

A tweeten ging viraal en vestigde de aandacht op sectie 4.2 van de gebruiksvoorwaarden van MetaMask, die werd geïnterpreteerd als een wijziging waardoor het bedrijf belastingen kon innen. Dit leidde tot bezorgdheid binnen de cryptocurrency-gemeenschap, omdat gebruikers speculeerden dat het betrekking zou kunnen hebben op hun persoonlijke inkomstenbelastingen.

ConsenSys pakte de situatie echter snel aan. Het controversiële belastinggedeelte in de servicevoorwaarden heeft volgens ConsenSys uitsluitend betrekking op de producten en betaalde abonnementen van het bedrijf. Het heeft geen invloed op de belastingheffing op on-chain cryptotransacties die door gebruikers worden uitgevoerd.

Image: Cryptopolitan

“MetaMask int geen belastingen op cryptotransacties en we hebben onze voorwaarden hiervoor niet gewijzigd”, aldus het ConsenSys-account. schreef op Twitter.

“Juridische terminologie kan complex zijn, maar het is van cruciaal belang om te benadrukken dat dit gedeelte niet van toepassing is op MetaMask of andere producten die geen omzetbelasting met zich meebrengen”, voegde het eraan toe.

Verkeerde interpretatie gecorrigeerd

De controverse rond de vermeende belastinginning van de portemonnee werd grotendeels ingegeven door een verkeerd begrip van de bedoeling van het bedrijf. De bepaling in kwestie geeft MetaMask simpelweg de bevoegdheid om belastingen in te houden die nodig zijn voor zijn eigen producten en diensten, en zorgt ervoor dat de relevante regelgeving en nalevingsnormen worden nageleefd.

Gelukkig bezweek niet iedereen voor de circulerende roddels, aangezien bepaalde leden van de cryptogemeenschap de beweringen prompt in diskrediet brachten. Onder hen was Twitter-gebruiker printer_brrr, die bekritiseerd degenen die tweeten over de belastingclausule zonder de inhoud ervan daadwerkelijk te lezen en te begrijpen.

Crypto total market cap slightly above the $1.08 trillion level. Chart: TradingView.com

Bovendien weerlegden sommige gebruikers snel het idee dat het in de voetsporen trad van Ledger, een bedrijf dat onlangs geconfronteerd met terugslag vanwege een controversiële upgrade. De speculatie rond het belastingbeleid van MetaMask werd snel de kop ingedrukt door degenen die de duidelijke verschillen tussen de twee situaties erkenden.

De snelle ontmaskering van deze beweringen benadrukt het belang van grondig onderzoek en begrip in de cryptogemeenschap. Het dient als een herinnering om informatie kritisch te benaderen en geen overhaaste conclusies te trekken die uitsluitend gebaseerd zijn op sensationele geruchten of verkeerde interpretaties.

– Uitgelichte afbeelding van PYMNTSPlaats een reactie