FTX US schort opnames op, volgens gegevens in de ketenNa een aankondiging 24 uur geleden dat FTX US de handel op zijn platform mag stopzetten, blijkt uit on-chain-gegevens dat het platform de opnames van het in de Verenigde Staten gevestigde platform op 11 november heeft gepauzeerd.

De oorspronkelijke aankondiging op 10 november waarschuwde gebruikers om “alle posities te sluiten” terwijl ze volhielden dat de gebruikers nog steeds opnames zouden kunnen doen, aangezien dat open blijft.

Hoewel de FTX-CEO Sam Bankman-Fried, ook bekend als SBF, volhield dat FTX US in orde was en niet werd beïnvloed door FTX-liquiditeitsproblemen, lijkt het erop dat de zaken snel in een stroomversnelling zijn geraakt, aangezien FTX US was opgenomen in een Chapter 11 faillissementsaanvraag in de Verenigde Staten.

Op 10 november verzekerde Bankman-Fried FTX US-gebruikers in een verontschuldiging dat “FTX US, de in de VS gevestigde beurs die Amerikanen accepteert, niet financieel werd beïnvloed door deze shitshow.” Hij voegde eraan toe dat het platform “100% liquide” was en dat “elke gebruiker zich volledig kon terugtrekken (modulo gaskosten enz.)”.

Kort samengevat: de liquiditeitsproblemen van FTX International werden de afgelopen zeven dagen veroorzaakt toen Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao aankondigde dat Binance het geheel van zijn FTX Token (FTT)-holdings zou liquideren. De aankondiging van CZ veroorzaakte per ongeluk een bankrun waarbij FTX-gebruikers probeerden geld op te nemen om te ontdekken dat de beurs niet genoeg liquide middelen had om aan de vraag te voldoen.

Sindsdien heeft Bankman-Fried zijn functie als CEO van FTX neergelegd, maar hij zal “blijven helpen bij een ordelijke overgang” voordat hij wordt opgevolgd door John Ray.

Verwant: FTX-crisis veroorzaakt waarschijnlijk domino-effect, legt macro-analist uit

De op handen zijnde ineenstorting van FTX heeft veel aandacht van de crypto-industrie gevraagd. Veel wereldwijde wetgevers en anderen suggereren aanvullende regelgeving voor cryptobedrijven, vooral omdat FTX de laatste is in een reeks cryptogerelateerde faillissementsaanvragen in 2022.Plaats een reactie