FTX onthult Bitcoin-adoptie versus speculatie – Bitcoin MagazineDit is een opinieredactioneel commentaar van Brooks Lockett, een freelanceschrijver en Bitcoiner die in 2018 in het konijnenhol viel.

Ik verlang naar de dag dat er meer spaarders dan speculanten zijn op deze planeet. En de FTX-sage heeft ons laten zien dat we nog lang niet in de buurt van die droom zijn.

Toch blijft de toekomst rooskleurig. Dit artikel probeert de psychologische krachten te identificeren die ten grondslag liggen aan de recente FTX-crash en inzicht te geven in hoe we informatie kunnen creëren die nieuwkomers rechtstreeks aan de bitcoin-standaard koppelt en hen helpt voorkomen dat ze verstrikt raken in de sirene-oproep van altcoins.

De huidige realiteit is dat – op het eerste gezicht – bitcoin zich gedraagt ​​als een speculatieve investering. “Number go up technology” (NGU) is de spreekwoordelijke haak voor de meeste nieuwkomers waaronder ik in eerste instantie. Mensen hebben de neiging om bitcoin gewoon als een ander actief te herkennen voordat ze het als een uniek netwerk herkennen.

Hoewel meer speculatieve handelaren Bitcoin een bredere bekendheid geven, is het geen garantie dat dit alleen zal resulteren in een echte, blijvende acceptatie door de basis. (d.w.z. langetermijnspaarders die de revolutie begrijpen en hun geld passend bewaren in zelfbewaarde koude opslag).

Handelen is niet “slecht”, maar het mist het veel grotere doel van bitcoin volledig.

Voor individuen is Bitcoin een nieuwe reeks technologische, economische en sociale vaardigheden. Voor de samenleving is Bitcoin een volledige nieuwe mapping van onze monetaire neurale circuits. Het is een herziening op renaissanceschaal van hoe we collectief over geld denken en het gebruiken. En helaas zijn we nog ver verwijderd van de mainstream die tot dat besef komt.

FTX is slechts een van de vele gebeurtenissen die licht werpen op deze fundamentele kwestie. Op het moment van schrijven verkeert het wereldwijde macro-economische landschap in een voortdurende staat van struikelen van de ene bloedbadgebeurtenis naar de andere. We zijn getuige van grote uitwisselingen die van de ene op de andere dag verdwijnen, altcoin-meltdowns en een steeds groter wordende aanval van ongefundeerde reguliere media-aanvallen.

Terwijl puristische Bitcoiners die hun geld zelf in bewaring hebben gegeven in koude opslag deze gebeurtenissen als ongedeerde toeschouwers bekijken, zijn de andere 99% degenen die het grootste deel van de pijn ervaren.

Dus wat is hier aan de hand? Voor mij creëert dit een nadeel waarbij meer mensen dan ooit tevoren verdwalen in de mist in plaats van het signaal te lokaliseren. We moeten mensen laten zien hoe ze door deze ongelooflijk rijke hoeveelheid informatie kunnen navigeren die het Bitcoin (niet “crypto”) konijnenhol is.

Bitcoin kan beter worden omschreven als een onderwerp dat je grondig bestudeert en beheerst dan als een technisch aandeel waarin je investeert.

In tegenstelling tot speculatie, echte vaardigheden:

– Vereist geen timing van de markt.

– Kan niet in beslag worden genomen door overheden.

– Kan niet verloren gaan in een middag vanwege volatiliteit.

– Ik kan je het vloerkleed niet geven.

De roodgloeiende gesmolten kern van wat Bitcoin doet functioneren, is proof-of-work (PoW).

Het sleutelwoord hier is ‘werk’. Op dezelfde manier kunnen mijnwerkers er alleen voor zorgen dat blokken geldig zijn als ze een bepaalde hoeveelheid rekenkracht hebben besteed om te produceren, de enige manier voor individuen om te slagen in Bitcoin is om af te zien van snelkoppelingen ten gunste van echte studie en inspanning.

En leren doet pijn. Mijn eerste poging om een ​​hardware wallet samen te stellen was moeizaam. De poging, waarvoor meerdere pogingen nodig waren, was voor mij niet vanzelfsprekend. Hetzelfde gold voor het samenstellen van mijn eerste Umbrel-knooppunt, en dus ook voor het begrijpen van het correct back-uppen van seed-frasen.

Hoe frustrerend de ervaringen ook waren, het waren die momenten die nieuwe neurale verbindingen in mijn hersenen vormden. En het zijn die neurale verbindingen die me wapenden met de kennis om me niet te laten schrikken door prijsvolatiliteit.

Leren over Bitcoin is de Fiat-antithese

Om toegang te krijgen tot Bitcoin zijn geen universitaire diploma’s, geen inloggegevens en geen technische of financiële achtergrond vereist. Het staat volledig open voor iedereen, ongeacht achtergrond of opleidingsniveau. Het maakt niet uit wie je bent, wat je huidskleur is, waar je bent geweest of waar je naartoe gaat.

In een lezing in 2016 op de Blockchain Training Conference, beschreef Andreas Antonopolous Bitcoin als een “superorganisme” vergelijkbaar met kolonies Leafcutter Ants. De hersenen van individuele Leafcutters zijn samengesteld uit slechts tienduizend neuronen. Maar samen vormen ze een complexe agrarische samenleving van individuele bijdragers.

Een cultuur van bijdragers, geen extractors

Stel je de hele hoeveelheid kennis in Bitcoin voor die zich in een gigantische koekjestrommel bevindt. De meeste mensen halen koekjes uit de koektrommel en stoppen er nooit meer koekjes in. Maar de beste Bitcoiners nemen hun bestaande kennis, die lessen en alle wijsheid die ze hebben geleerd en bedachten geheel nieuwe manieren om toe te passen, uit te breiden en iets nieuws te creëren voor de volgende generatie studenten. Bitcoin als een kennisgebied is een levend, ademend iets dat moet worden gevoed.

En je hoeft geen ontwikkelaar te zijn om bij te dragen aan Bitcoin. Schrijvers, kunstenaars, advocaten, filmmakers en zelfs oliemaatschappijen gebruiken hun unieke achtergrond om de industrie te verrijken.

Zoals mediafilosoof Marshall McLuhan in de jaren zestig schreef: de technologieën die we gebruiken, vormen onze gedachten. Door degelijk geld te ervaren door hardware-wallets te gebruiken, uw eigen knooppunt samen te stellen, mijnbouw of een andere weg die u binnen Bitcoin verkent, herstructureert u langzaamaan uw mentale netwerk met betrekking tot hoe geld zou moeten functioneren.

Stel je nu voor wat er gebeurt als dit proces schaalt – wanneer de principes van gezond geld in de identiteit van mensen worden geëtst.

Maatschappelijke bewegingen, zoals aangegeven in Charles Duhigg’s boek “The Power Of Habit”, beginnen vanwege “[T]hij sociale gewoonten van vriendschap en de sterke banden tussen goede kennissen. Het groeit vanwege de gewoonten van een gemeenschap en de zwakke banden die buurten en clans bij elkaar houden. En ze houden stand omdat de leiders van een beweging deelnemers nieuwe gewoonten geven die een nieuw identiteitsgevoel en een gevoel van eigenaarschap creëren.”

Dit gevoel van eigenaarschap onder de Bitcoin-gemeenschap is wat we tegenwoordig steeds meer zien – zij het in concurrentie met de flitsende, misleidende verhalen van altcoins.

Bewegingen op deze schaal maken volledig gebruik van de inherente neuroplasticiteit van onze hersenen. Lange tijd hebben mensen gezegd dat onze hersenen grotendeels gefixeerd zijn tegen de tijd dat we volwassen worden. Maar recent hersenonderzoek heeft ontdekt dat onze hersenen ons hele leven kneedbaar blijven en zichzelf in een oogwenk kunnen herprogrammeren.

Dit Nature Communications-onderzoek uit 2014 gaat in tegen de wijdverbreide overtuiging dat onze hersenen hun plasticiteit verliezen en vaster worden naarmate we ouder worden. Takeo Watanabe, co-auteur van de studie en professor aan de Brown University, zei dat we “het vermogen om te leren behouden, althans visueel, door de structuur van de witte stof te veranderen.” Volgens Watanabe is het menselijk brein biologisch toegerust om verouderde verbindingen te verbreken en nieuwe te creëren.

En is dat niet uiteindelijk onze taak: fiat zenuwverbindingen verbreken en betere vormen?

Het artikel “On Computable Numbers” uit 1936 van Alan Turing geeft nog een overtuigend voorbeeld. De vooruitziende computerwetenschapper voorspelde nauwkeurig dat digitale computerapparatuur uiteindelijk elk medium van informatieverwerking zou overnemen. Sindsdien zijn digitale bits en bytes onze kaarten, onze klokken, onze typemachines, onze rekenmachines, onze telefoons, onze radio’s, onze televisies geworden – en nu worden ze ons geld.

Tot slot, wanneer we investeren om langetermijnstudenten van Bitcoin te worden, gaat de wereld vollediger voor ons open. Het leren van de ins en outs van het protocol en de implicaties ervan is uiteindelijk een oefening in het terugwinnen van uw soevereiniteit. Het leerproces is continu, onhandig, intensief en absoluut noodzakelijk. Ik laat je één ding achter: je tijd, energie en hersenkracht in deze ruimte investeren, zal een van de meest lonende bezigheden van je hele leven zijn.

Dit is een gastpost van Brooks Lockett. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie