FTX-leiding drong aan op informatie van de voorzitter van de Amerikaanse subcommissieDe voormalige en huidige CEO’s van de failliete FTX-cryptocurrency-uitwisseling zijn onder druk gezet door de voorzitter van een subcommissie van het Huis van de Verenigde Staten die om documenten met betrekking tot de financiën van de beurs vraagt.

“Klanten, voormalige werknemers en het publiek van FTX verdienen antwoorden”, schreef Raja Krishnamoorthi, voorzitter van de subcommissie voor economisch en consumentenbeleid in een brief van 18 november gericht aan zowel de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, als de huidige CEO van de beurs, John J. Ray III, die het roer overnam in de nasleep van de faillissementsaanvragen van FTX.

Krishnamoorthi voegde eraan toe dat de subcommissie “gedetailleerde informatie zocht over de aanzienlijke liquiditeitsproblemen waarmee FTX te maken had, de abrupte beslissing van het bedrijf om failliet te gaan en de mogelijke impact van deze acties op klanten die uw beurs gebruikten.”

Hij drong erop aan dat de beurs een hele reeks informatie zou overhandigen met betrekking tot zijn financiën, waaronder uitleg over zijn liquiditeitsproblemen, balansen van vóór de ineenstorting begin november, zijn huidige cryptobezit en een plan over hoe het klanten zal terugbetalen.

Krishnamoorthi vroeg ook om informatie over wie de financiën van de beurs bijhield, alle input die FTX ontving van Caroline Ellison, CEO van Alameda Research, en een beschrijving van elke “achterdeur” die mogelijk is gebruikt om fondsen te verplaatsen onder de neus van auditors of andere FTX-afdelingen.

De voormalige en huidige FTX-bazen werden eraan herinnerd om documentatie in te dienen als onderdeel van een verzoek van 30 augustus aan Bankman-Fried waarin om informatie werd gevraagd over de stappen die FTX neemt om fraude en oplichting te bestrijden.

Soortgelijke brieven werden gestuurd naar de crypto-exchanges Binance.US, Coinbase, Kraken en KuCoin.

De subcommissie stelde een deadline van 1 december vast voor FTX om de gevraagde documentatie te verkrijgen om te helpen bepalen “wat er mis ging bij FTX” en welke stappen het Congres zou kunnen nemen om ervoor te zorgen dat de crypto-industrie “op de juiste manier wordt gereguleerd en investeerders worden beschermd”.

Verwant: CFTC-commissaris Mersinger zegt dat het tijd is voor actie op het gebied van cryptoregulering

De deadline van de subcommissie valt samen met een aankondiging op 16 november van een geplande hoorzitting in december door leden van de US House Financial Services Committee die de ineenstorting van FTX en de “bredere gevolgen voor het digitale activa-ecosysteem” zullen onderzoeken.

De brief van Krishnamoorthi volgt op soortgelijke eisen die op 16 november zijn opgesteld door senatoren Elizabeth Warren en Richard Durbin, die Bankman-Fried en Ray schreven met het verzoek om een ​​vergelijkbare massa documenten met betrekking tot de ineenstorting van FTX.

Plaats een reactie