FTX-instorting heeft geen invloed op het dagelijkse gebruik van crypto in Brazilië: CEO van TransferoHet afbrokkelen van het FTX-crypto-imperium heeft mogelijk het Braziliaanse retail- en institutionele sentiment ten opzichte van crypto beschadigd. De impact ervan zal echter geen gevolgen hebben voor gewone burgers, die crypto nog steeds zullen gebruiken voor grensoverschrijdende transacties.

Terugkijkend op de recente val van FTX, zei Thiago César, de CEO van fiat on-ramp provider Transfero Group, dat de val van de beurs, zoals in veel landen over de hele wereld, het vertrouwen rond gecentraliseerde crypto-uitwisselingen en crypto in het algemeen heeft geschaad.

Transfero Group is nauw verbonden met het Braziliaanse crypto-ecosysteem en FTX, aangezien het de fiat on-and-off-ramp provider was voor de beurs en ook de uitgever is van de Braziliaanse Stablecoin BRZ, die genoteerd stond op de inmiddels ter ziele gegane beurs.

César vertelde Cointelegraph dat de ineenstorting van de beurs een “grote liquiditeitsbron” van de markt had verwijderd, aangezien FTX in de top drie stond qua handelsvolume.

Hij merkte ook op dat onzekerheid rond gecentraliseerde crypto-uitwisselingen een “grote uitstroom van fondsen” veroorzaakte van beurzen in Brazilië, waarbij velen op zoek waren naar zelfbewaring – naar schatting is tot nu toe ten minste 20% van het handelsvolume verloren gegaan op beurzen.

“Veel mensen proberen zelfs hun posities in crypto te liquideren en we houden gewoon geld op de bankrekening.”

César merkte op dat de FTX-saga ervoor zal zorgen dat crypto-investeringen moeilijker te verkopen zijn voor nieuwe investeerders en handelaren.

“Voor de crypto-investeerder/handelaar natuurlijk. Het is nu moeilijker te verkopen. Als je naar een persoon gaat die niet crypto-savvy is en je probeert hem te overtuigen om te investeren, vooral in Brazilië, is de bevolking altijd erg sceptisch geweest over crypto. Nu is het moeilijker”, zei hij.

Hij merkt echter op dat voor mensen die crypto gebruiken als middel voor grensoverschrijdende betalingen of de “internationalisering van geld”, er waarschijnlijk geen enkele impact zal zijn van de ineenstorting van de FTX.

“Veel van het cryptovolume in Brazilië is afkomstig van spelers die bereid zijn hun lokale valuta om te wisselen in een internationaal liquide activum in dollars. Dus in die zin zal de markt niet doodgaan, want crypto is daar gewoon de rails voor.”

In oktober ontdekte een rapport van Chainalysis dat overmakingen en het bestrijden van inflatie twee van de belangrijkste drijfveren waren voor de acceptatie van cryptovaluta in Latijns-Amerika.

Verwant: De Braziliaanse SEC probeert haar rol in de regulering van cryptocurrency te veranderen

César zei dat de ineenstorting van de FTX waarschijnlijk zal worden gebruikt door lokale uitwisselingen “als een lobbymiddel” om aan te dringen op regelgeving om internationale uitwisselingen in overeenstemming te brengen.

César voegde eraan toe dat deze crypto-uitwisselingen hadden aangedrongen op regulering in Brazilië die lokale en internationale uitwisselingen zou “scheiden” door internationale uitwisselingen de toegang tot hun wereldwijde liquiditeitsboeken te ontnemen.

“Ze stelden voor dat regulering bijvoorbeeld zou afdwingen dat liquiditeit in de boeken in Braziliaanse reais gescheiden zou worden van internationale boeken.”

César legde uit dat een dergelijke regulering internationale uitwisselingen zou schaden, aangezien hun belangrijkste voordeel voortkomt uit liquide, internationale wereldwijde boeken.

In een rapport van 18 november van Reuters zei Roberto Dagnoni, de uitvoerend voorzitter en CEO van Mercado Bitcoin, dat cryptowetten in Brazilië tijdens de verkiezingsperiode “een soort van slapend” waren, maar nu prioriteit moesten krijgen.

“De huidige regels zijn niet van toepassing op sommige spelers, dus ze kunnen doen wat je wilt”, zei hij.

Plaats een reactie