FTX gaat in vlammen op en heeft invloed op de bredere crypto-industrie, waardoor regelgevers reageren: Hodler’s Digest, 6-12 november


Elke zaterdag komt Hodler’s Digest zal je helpen om elk belangrijk nieuwsverhaal van deze week te volgen. De beste (en slechtste) quotes, adoptie- en regelgevingshoogtepunten, toonaangevende munten, voorspellingen en nog veel meer – een week op Cointelegraph in één link.

Topverhalen deze week

FTX en Binance’s doorlopende saga: alles wat er tot nu toe is gebeurd

Een aardbeving schudde de crypto-ruimte deze week, de impact ervan was voelbaar in tal van gerelateerde verhalen over FTX, Alameda Research en Binance. Hoewel het slechte nieuws deze week binnenkwam, lijken de vermoedens met betrekking tot de status van FTX op 2 november te zijn begonnen. , richtte Alameda op en was medeoprichter van FTX). Op 6 november had Binance besloten zijn aanzienlijke positie in FTT te verkopen. Op 7 november doken FTX-opnameproblemen op, symptomatisch voor een bankrun. Binance toonde interesse in het kopen van FTX, maar weigerde de aankoop, onder vermelding van bezorgdheid op 9 november.

Andere ontwikkelingen in de loop van de week waren onder meer dat SBF naar verluidt $ 8 miljard vroeg om geldopnames te dekken en nieuws over de situatie die andere grote spelers zoals Sequoia Capital treft, evenals gerelateerde regelgevende krantenkoppen.

Op 11 november trad SBF af, evenals FTX, Alameda en FTX US die het faillissement van Chapter 11 in de Verenigde Staten aanvroegen. Ongeveer 130 entiteiten onder FTX Group vragen faillissement aan.

Breaking: Bahama’s effectentoezichthouder bevriest FTX-activa

Op 10 november zag FTX zijn activa bevroren en zijn registratie opgeschort door de Securities Commission van de Bahama’s, op basis van vermoedens van verkeerd behandeld geld van klanten. Een voorlopige vereffenaar werd gekozen door het Bahamaanse Hooggerechtshof, wat betekent dat FTX nu toestemming moet krijgen om al zijn activa aan te raken. FTX is voornamelijk gevestigd in de Bahama’s en valt onder haar jurisdictie. De situatie met betrekking tot opnames van FTX-gebruikers was een schot in de roos, met sommige opnames schijnbaar goedgekeurd en fondsen die de uitwisseling verlieten. Bovendien heeft FTX een deal gesloten met Tron om houders van TRX, BTT, JST, SUN en HT in staat te stellen activa van FTX naar externe portefeuilles te ruilen zonder boete.

Lees ook

Functies

Het opbouwen van veerkracht van de gemeenschap tegen crises door wederzijdse hulp en Web3

Functies

Daft Punk ontmoet CryptoPunks terwijl Novo wordt geconfronteerd met NFT’s

Chainlink Labs biedt proof-of-reserve-service voor omstreden uitwisselingen

Gezien de situatie met FTX, is er een discussie ontstaan ​​over het verplicht stellen van crypto-uitwisselingen om met proof-of-reserves naar voren te komen, wat in wezen de zekerheid zou geven dat uitwisselingen voldoende activa hebben om hun verplichtingen te dekken. Chainlink Labs heeft een product ontwikkeld dat tot doel heeft dat proces voor uitwisselingen te vergemakkelijken. Meerdere crypto-uitwisselingen zijn naar voren gekomen met de bedoeling om een ​​soort proof-of-reserves-systeem te bieden (niet noodzakelijk het product van Chainlink, maar een soort systeem in het algemeen), waaronder Binance, dat al vooruitgang heeft geboekt met een proof-of-reserves-systeem .

Witte Huis zegt dat ‘prudente regulering van cryptocurrencies’ nodig is, wat duidt op een situatie met FTX

De onrust van deze week heeft de regering van de Amerikaanse president Joe Biden ertoe aangezet om de crypto-ruimte in de gaten te houden, met de hulp van Amerikaanse regelgevende instanties voor handhaving. “De administratie […] heeft consequent volgehouden dat cryptocurrencies zonder goed toezicht de gewone Amerikanen kunnen schaden”, zei Karine Jean-Pierre, perssecretaris van het Witte Huis tijdens een persconferentie op 10 november. inderdaad nodig.”

Overzicht na de verkiezingen: wie waren de pro- en anti-crypto winnaars en verliezers van de Amerikaanse Midterms?

De tussentijdse verkiezingen in de VS vonden plaats op 8 november. De crypto-ruimte was aanwezig bij de verkiezingen, met een groot aantal standpunten en standpunten over brancheregulering door betrokken politici. Onder de mix won JD Vance, een bekende Bitcoin-eigenaar, een zetel in de Senaat van Ohio. Tom Emmer en Patrick McHenry, twee voorstanders van crypto, behielden ook hun posities in respectievelijk Minnesota en North Carolina. Brad Sherman, die minder gunstig staat tegenover de crypto-ruimte, werd echter herkozen in Californië.

Winnaars en verliezers

Aan het einde van de week, Bitcoin (BTC) is bij $ 16.932, Ether (ETH) Bij $ 1.274 en XRP Bij $ 0,37. De totale marktkapitalisatie is $ 859,61 miljard, volgens CoinMarketCap.

Onder de grootste 100 cryptocurrencies zijn de top drie altcoin-gainers van de week PAX Gold (PAXG) voor 5,69%, Tweelingendollar (EUR) bij 0,71% en Dai (DAI) op 0,14%.

De top drie altcoin-verliezers van de week zijn FTX Token (FTT) bij -89,18%, Solana (SOL) bij -50,30% en Loopring (LRC) op -38,47%.

Lees voor meer informatie over cryptoprijzen de marktanalyse van Cointelegraph.

Lees ook

Functies

De ethiek van het inhuren van goedkoop Filipijns personeel: Crypto in de Filippijnen, deel 2

Functies

Aanval van de zkEVM’s! Crypto’s 10x moment

Meest memorabele citaten

“Als de wereldeconomie een bloedsomloop is, staat ze stil. Onderdelen sterven af.”

Michel Khazzaka, cryptograaf en oprichter van Valuechain

“Als je er goed naar kijkt, vertegenwoordigen fractionele NFT’s de essentie van het Web3-concept.”

Alexei Kulevets, mede-oprichter en CEO van Walken

“Ik denk dat wat mensen vaak verkeerd begrijpen, is dat Web3 geen exclusief nieuw internet is. Binnen Web3 vinden we ook Web2, op dezelfde manier als we het voormalige World Wide Web binnen Web2 vonden.”

Max Kordek, voorzitter van Lisk

“Met een wereldwijde MiCA [Markets in Crypto-Assets regulatory framework]zou de FTX-crash niet zijn gebeurd.”

Stefan Berger, lid van de Commissie economische en monetaire zaken van het Europees Parlement

“Alle crypto-uitwisselingen zouden merkle-tree proof-of-reserves moeten doen.”

Changpeng “CZ” Zhao, CEO van Binance

“FTX.com was een offshore-beurs die niet werd gereguleerd door de SEC. Het probleem is dat de SEC er niet in slaagde om hier in de VS duidelijkheid te scheppen over de regelgeving, zodat veel Amerikaanse investeerders (en 95% van de handelsactiviteiten) offshore gingen. Amerikaanse bedrijven hiervoor straffen heeft geen zin.”

Brian Armstrong, CEO van Coinbase

Voorspelling van de week

Bitcoin-prijsbodem krijgt vorm als ‘oude munten’ een record van 78% van het aanbod bereiken

Bitcoin begon de week boven de $ 21.000, hoewel het activum aanzienlijk daalde nadat het FTX-nieuws naar buiten kwam, tot onder de $ 16.000 op 9 november, volgens de BTC-prijsindex van Cointelegraph. BTC kaatste vervolgens terug naar $ 18.000, maar daalde vervolgens opnieuw.

Pseudonieme Decentrader mede-oprichter Filbfilb legde uit waarom de FTX-situatie zo’n groot industrie-evenement is. Zijn uitleg stelde in wezen dat alles in orde was tijdens de meest recente bullmarkt in de crypto-industrie, maar spelers raakten overbelast. Toen kwam de berenmarkt en de dalende prijzen creëerden gaten in de bedrijfsbalansen. Hij legde uit dat een gezond herstel een inspanning van meerdere jaren zou kunnen zijn.

FUD van de week

Rapport: Tether bevriest $ 46 miljoen van FTX’s USDT, wat een nieuw precedent schept

Stablecoin-uitgever Tether Limited heeft schijnbaar ongeveer $ 46 miljoen aan USDT in FTX’s Tron blockchain-portemonnee bevroren, gebaseerd op blockchain-waarnemingen van Whale Alert op 10 november. Tether heeft niet eerder een bedrijf of exchange-portemonnee bevroren, alleen particuliere portefeuilles in tandem met reguleringsonderzoeken. In opmerkingen aan Cointelegraph bevestigde een woordvoerder van Tether de vermoedelijke bevriezing niet, maar merkte op dat het bedrijf regelmatig communiceert met wetshandhavers.

Bitcoin-mijnwerker Iris Energy wordt geconfronteerd met een standaardclaim van $ 103 miljoen van schuldeisers

De verliezen op de berenmarkt gingen deze week door, toen er nieuws opdook over de financiële problemen van Bitcoin-mijnbouwoperatie Iris Energy voor hernieuwbare energie. Volgens een ingebrekestelling van Bitmain Technologies, fabrikant van mijnbouwinstallaties, is het bedrijf naar verluidt in totaal $ 103 miljoen verschuldigd. Meerdere factoren hebben schijnbaar bijgedragen aan de afnemende financiële positie van Iris Energy, zoals de lage prijs van Bitcoin en de stijging van de elektriciteitskosten.

BlockFi beperkt platformactiviteit, inclusief een stop op het opnemen van klanten

Opnames en andere functies zijn gepauzeerd op BlockFi, waarbij het platform voor het uitlenen van digitale activa uitlegt dat het wacht op duidelijkheid over de FTX-beproeving. Bovendien merkte BlockFi op dat klanten zich moeten onthouden van het storten op BlockFi-wallets of het renteplatform. BlockFi en FTX US sloten eerder een deal met een kredietlijn van $ 400 miljoen aan BlockFi.

Beste CoinTelegraph-functies

Hoe u kunt voorkomen dat uw crypto-gemeenschap implodeert?

“Er waren veel cypherpunks bij die vroege Bitcoin-bijeenkomsten waar ik naar toe ging.”

Sommige centrale banken zijn uit de digitale valutarace gestapt

Er zijn tot nu toe ten minste vier landen die CBDC-plannen hebben geschrapt of stopgezet, en elke centrale bank heeft zijn eigen redenering om er geen te lanceren.

Zou Bitcoin in de jaren negentig zijn gelanceerd – of wachtte het op Satoshi?

Met internet, cryptografie met elliptische krommen, zelfs Merkle-bomen en PoW-protocollen, was Bitcoin in 1994 “technisch mogelijk”.

Redactie

Schrijvers en verslaggevers van Cointelegraph Magazine hebben bijgedragen aan dit artikel.

Plaats een reactie