FTX Fallout: Sporteditie | Bitcoinist. com


Naarmate het drama en de besmetting rond de FTX-uitval zich verder ontvouwen, nemen ook de sportmerken, persoonlijkheden en eigendommen die met de uitwisseling in verband werden gebracht toe. Een deel van de reden waarom de schade van FTX ogenschijnlijk zo blijvend is, ligt in het feit dat het bereik van het bedrijf zoveel verschillende branches begon te raken: van politieke donaties en relaties (FTX-CEO Sam Bankman-Fried werd ‘het gezicht van crypto’ in veel Washington, DC politieke wegen) tot schijnbaar flagrante sponsordollars voor sportpartners.

Die dominostenen vallen net zo snel als FTX zelf. Laten we eens kijken naar de sportpilaren die zijn getroffen door de val van de FTX.

FTX Arena niet meer: ​​Miami Sports Venue trekt bewegwijzering

Een van de meest herkenbare deals voor FTX vond plaats in het hart van een van de meest betrokken hubs van crypto, Miami. In mei 2021 tekende FTX een 19-jarige deal van $ 135 miljoen ter vervanging van de bestaande oude partner, American Airlines, voor de lokale NBA-arena in de stad. De lengte van de termijn zorgde voor opzienbarende wenkbrauwen voor een bedrijf dat nog geen 5 jaar bestond, en leidde zelfs tot vragen bij SBF, die zei dat de financiering van de deal van weinig belang was.

Terwijl de beurs ongeveer $ 14 miljoen vooruitbetaalde, zouden ze in slechts twee maanden tijd $ 5,5 miljoen betalen; ongeveer $ 90 miljoen van de levenslange waarde van de deal was gepland om naar Miami-Dade County te gaan, met fondsen voor wapengeweld en armoede voor de provincie. Als dat geen extra afkeer van Bankman-Fried toevoegt, zal weinig anders dat doen.

Rapporten, met bijbehorende foto’s, dwarrelden binnen ~ 48 uur over Twitter dat de bewegwijzering van de buitenarena al werd verwijderd; de activa op het veld zijn waarschijnlijk veel moeilijker te vervangen in zo’n korte tijd, en uitzendreferenties van Miami Heat-basketbalwedstrijden verwijzen nog steeds naar het gebouw als FTX Arena. Vanaf de laatste wedstrijd van Miami Heat op maandagavond omvatte hardcourt-branding nog steeds FTX-activa.

De provincie en het team brachten een gezamenlijke verklaring uit waarin ze de stappen van FTX omschrijven als “buitengewoon teleurstellend”, eraan toevoegend dat hun samenwerking was beëindigd en dat het gebouw op zoek was naar een nieuwe naamgevingsovereenkomst.

MLB: Patch onvermijdelijk getrokken

Major League Baseball is net het laagseizoen ingegaan, wat waarschijnlijk een tijdige exit is (zo snel als de situatie kan bieden) voor de sponsorovereenkomst van de competitie met FTX. De MLB-deal, die voorwaarden bevatte met de MLB Player’s Association, was een andere die op de bullmarkt van 2021 kwam en voor het eerst in de geschiedenis van de competitie bevatte FTX-branding op scheidsrechters. Anderhalf jaar later zal de competitie onvermijdelijk een nieuwe patchpartner zoeken – hoewel de MLB nog geen verklaring over de kwestie heeft vrijgegeven. De toegevoegde component buiten het seizoen geeft de competitie extra tijd om een ​​formele verklaring af te leggen en een nieuwe competitiepartner voor de activa te verkennen.

FTX (FTT) has seen it's downfall come swiftly and with force. | Source: FTT-USD on TradingView.com

Curry, Brady, Osaka nemen klappen

FTX tekende ook talentovereenkomsten met grote sportsterren, waaronder NBA-superster Steph Curry, NFL-legende Tom Brady (en zijn toenmalige vrouw Gisele Bündchen) en tenniskrachtpatser Naomi Osaka. Het verhaal rond de ondertekening van Brady en Bündchen was bijzonder uniek; Er gaan geruchten dat Brady dit jaar meer heeft verloren dan dat hij voetbalt voor de Tampa Bay Buccaneers, maar exacte cijfers over Brady’s investering in FTX zijn niet bevestigd.

Oude TikToks met Brady en SBF op een “Bahamas crypto-conferentie” doken de afgelopen dagen op, en geruchten over hoe FTX en SBF zelfs in het kamp van Brady kwamen, zijn opgedoken – met één verhaal dat beweert dat de beurs toegang kreeg tot Brady’s kamp door een tequila-bedrijf te kopen van Brady’s agent. Dit verhaal kon op geen enkele manier worden bevestigd.

Andere sportpartnerschappen, niet meer

Deze bovengenoemde headline-deals zijn verre van volledig als het gaat om de sportportfolio van FTX. Andere partners in de sportbranche zijn onder meer de Washington Wizards van de NBA, het Mercedes F1-team, de Cal Golden Bears en esports-organisatie TSM – die omgedoopt is tot TSM.FTX als onderdeel van de eerste naamgevingsovereenkomst voor een esports-organisatie. Veel van deze partners wijzen de FTX-deal al af en zoeken vervangende partners.

Featured image from Twitter @TheCoffeeBlock, Charts from TradingView.com

The writer of this content is not associated or affiliated with any of the parties mentioned in this article. This is not financial advice.
This op-ed represents the views of the author, and may not necessarily reflect the views of Bitcoinist. Bitcoinist is an advocate of creative and financial freedom alike.Plaats een reactie