FTX-eenheden op veilingblok trekken 117 geïnteresseerde kopers: aanvraag bij de rechtbank


Maar liefst 117 partijen hebben interesse getoond in het kopen van een of meer van de onafhankelijk opererende dochterondernemingen van FTX, waaronder FTX Japan, FTX Europe, LedgerX en Embed.

In een rechtszaak van 8 januari door Kevin Cofsky, een partner bij Perella Weinberg, de investeringsbank die FTX US en gelieerde bedrijven vertegenwoordigt. Cofsky verklaarde:

“Ongeveer 117 partijen, waaronder verschillende financiële en strategische tegenpartijen wereldwijd, hebben belangstelling getoond voor de Debiteuren in een mogelijke aankoop van een of meer van de Bedrijven.”

Hij voegde eraan toe dat de debiteuren 59 vertrouwelijkheidsovereenkomsten hebben gesloten met potentiële tegenpartijen die interesse hebben getoond in een of meer van de bedrijven.

Hoewel er geen vaste afspraken zijn gemaakt, hebben ze toegang tot informatie om due diligence te vergemakkelijken, zoals details over de activiteiten, financiën en technologie van de business unit.

Vier bedrijven die te koop staan, zijn Embed, LedgerX, FTX Japan en FTX Europe, volgens advocaten die FTX-debiteuren vertegenwoordigen.

Breng nu uw stem uit!

Ongeveer 50 partijen waren geïnteresseerd in Embed, 56 keken naar LedgerX, 41 toonden interesse in FTX Japan en 40 waren voor FTX Europe, volgens de indiening.

Embed is een clearingbedrijf dat FTX in juni 2022 heeft overgenomen om zijn aandelen- en aandelenaanbod te verbeteren. LedgerX is een door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gereguleerde digitale valutafutures- en optiebeurs en clearinghouse overgenomen door FTX in augustus 2021.

FTX Japan en FTX Europe zijn onafhankelijke dochterondernemingen van FTX global, maar werden in december onderworpen aan licentie- en bedrijfsschorsingen.

Verwant: FTX gaf $ 40 miljoen uit aan eten, vluchten en hotels in slechts 9 maanden: gerechtelijke documenten

In december vroeg FTX toestemming aan een Amerikaanse faillissementsrechtbank om naast de twee clearingbedrijven ook de Japanse en Europese filialen van het bedrijf te verkopen.

De deadline voor het indienen van eerste biedingen voor de vier bedrijven loopt af tussen 18 januari en 1 februari.

Plaats een reactie