FTX-debiteuren vervolgen Grayscale Investments en haar leidinggevendenVolgens de rechtszaak zouden zowel de CEO van Grayscale als de eigenaren Digital Currency Group en Barry Silbert trustovereenkomsten hebben geschonden.

Alameda Research Ltd., het hedgefonds van de in ongenade gevallen ex-miljardair Sam Bankman-Fried, klaagt Grayscale Investments, LLC, zijn CEO, Michael Sonnenshein, en zijn eigenaren, Digital Currency Group en Barry Silbert, aan als schuldenaar van FTX.

Volgens een persbericht waarin de rechtszaak wordt aangekondigd, “zoeken FTX-debiteuren een voorlopige voorziening om $9 miljard of meer aan waarde te ontgrendelen voor aandeelhouders van de Grayscale Bitcoin en Ethereum Trusts (de “Trusts”) en meer dan een kwart miljard dollar aan activawaarde te realiseren voor de klanten en crediteuren van de FTX Debiteuren.”

De release beschrijft hoe Grayscale meer dan $ 1,3 miljard aan beheerkosten heeft “onttrokken” terwijl het vertrouwensovereenkomsten schendt. Bovendien beweert de klacht dat “Grayscale zich jarenlang verschuilt achter gekunstelde excuses om te voorkomen dat aandeelhouders hun aandelen terugkopen”, waarbij de acties van het bedrijf ertoe hebben geleid dat aandelen worden verhandeld met 50% korting op de intrinsieke waarde.

“Als Grayscale zijn vergoedingen zou verlagen en zou stoppen met het op ongepaste wijze voorkomen van aflossingen”, beweert de rechtszaak, “zouden de aandelen van FTX Debtors minstens $ 550 miljoen waard zijn, ongeveer 90% meer dan de huidige waarde van de aandelen van FTX Debtors vandaag.”

Grayscale staat onder toenemende druk om structurele wijzigingen in de trust door te voeren, waaronder Valkyrie Investments die de teugels van de trust wil overnemen. Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, verklaarde ook in een brief aan investeerders dat als de Grayscale Bitcoin Trust er niet in slaagt om te zetten in een exchange-traded fund (ETF), mogelijke stappen een overnamebod van 20% van de trust van $ 10,7 miljard zouden kunnen omvatten.

Wat FTX betreft, dat in november 2022 failliet ging, gaat de zoektocht om opnieuw fondsen te verwerven die mogelijk schuldeisers kunnen recupereren, door.

“We zullen elk mogelijk instrument blijven gebruiken om het herstel voor FTX-klanten en crediteuren te maximaliseren”, aldus John J. Ray III, CEO en Chief Restructuring Officer van de FTX Debtors. “Ons doel is om waarde te ontsluiten waarvan we denken dat die momenteel wordt onderdrukt door Grayscale’s zelfhandel en ongepast aflossingsverbod. FTX-klanten en schuldeisers zullen profiteren van extra terugvorderingen, samen met andere Grayscale Trust-investeerders die worden geschaad door de acties van Grayscale. “

Plaats een reactie