FTX Crypto Collapse is niets nieuws – Bitcoin Magazine


Dit is een opinieredactioneel commentaar van Kane McGukin, die 13 jaar ervaring in vermogensbeheer heeft op het gebied van makelaardij en institutionele aandelenverkoop. Hij is een onafhankelijk geregistreerd beleggingsadviseur.

“Deze gok werd ongedaan gemaakt door het dumpen van miljoenen dollars aan koper op de markt om een ​​vijandige overname in een niet-verbonden organisatie te stoppen.”

–Knickerbocker Trust Company, Wikipedia

Bron

De geschiedenis van geld en high finance is lang en legendarisch. Het is een wereld van economische systemen en bedrijven die tot schuimige hoogten zijn gebouwd om op nogal voor de hand liggende maar ‘onverwachte’ momenten in elkaar te storten.

Als je erin graaft, als je het geldspoor over honderden jaren volgt en over verschillende vergelijkbare maar verschillende economische schema’s en monetaire systemen heen, zul je ontdekken dat geld leidt tot hebzucht, hebzucht leidt tot hefboomwerking en hefboomwerking leidt tot een uiteindelijke liquiditeitscrisis. Dit zijn de gebeurtenissen die financiële systemen doen instorten.

Je zou in eerste instantie verrast kunnen zijn. Maar na een diepere beoordeling zul je een patroon beginnen op te merken. Terwijl data veranderen, namen veranderen en activabubbels veranderen, zijn liquiditeitscrises altijd vrijwel hetzelfde.

Er is niets nieuws onder de zon.

Het openingscitaat gaat over de Knickerbocker Trust Company, de lucifer die de brand aanstak die de Panic Of 1907 veroorzaakte.

Het probleem met de mens is geld en het probleem met geld is de mens

In het licht van de ineenstorting van Voyager, Celsius, Three Arrows Capital, BlockFi en nu hun redder FTX, zegt het openingscitaat alles. De afgelopen dagen is er geen enkel activum, bedrijf of protocol ongedeerd gebleven, aangezien het onderpand is afgewikkeld. Zelfs Bitcoin niet.

Dit komt omdat een liquiditeitscrisis een liquiditeitscrisis is en ze rijmen allemaal, ze marcheren allemaal op hetzelfde ritme. Als we hier of daar een woord veranderen, is de melodie vrij duidelijk. Als we bijvoorbeeld in het openingscitaat “koper” veranderen in “FTT-tokens”, gaan we van 1907 naar 2022.

Deze gok werd ongedaan gemaakt door het dumpen van miljoenen dollars aan FTT-tokens op de markt om een ​​vijandige overname in een niet-gerelateerde organisatie te stoppen.

“Slechts tien jaar voor de crisis groeide de bank van 10 miljoen dollar aan deposito’s naar 61 miljoen dollar. Het falen van zo’n prestigieuze financiële instelling zorgde er onvermijdelijk voor dat de kriebels zich door het banksysteem verspreidden.”

–FinNotes

In een notendop, dit is de strijd die we hebben gezien tussen Sam Bankman-Fried van FTX en Changpeng Zhao van Binance, een strijd die het huis ten val bracht en angst veroorzaakte door de cryptomarkt en waarschijnlijk grote verliezen bracht voor een aantal traditionele financiële instellingen. donateurs.

Op crisismomenten grijpt de liquiditeit aan totdat het stof is neergedaald en nieuwe spelers ingrijpen. Het zijn crisismomenten die meestal de regels resetten. Ze herdefiniëren de spelers, verplaatsen de stapels en beginnen het spelbord opnieuw. Daarom zijn de kenmerken van een liquiditeitscrisis repetitief van aard. Als je er eenmaal een hebt gezien, heb je ze allemaal gezien.

Financiële rampen zijn niets nieuws. Op veel verschillende momenten in de geschiedenis heeft de mens nieuwe monetaire technologieën ontwikkeld die de samenleving vooruit helpen, met één voorbehoud: we zijn niet in staat geweest om dit te doen zonder hebzucht, liquiditeitsproblemen en paniek te vermijden.

Of het nu gaat om Alexander Hamilton’s constructie van het Amerikaanse financiële systeem na de Revolutionaire Oorlog, wild bankieren, The Panic Of 1907, The Great Depression, de spaar- en kredietcrisis, de Aziatische valutacrisis, de crash van 2000 of de Grote Recessie in 2008, alle deze paniek en crises lijken veel op elkaar.

Je kunt de namen van de mensen en de tijden van de gebeurtenissen veranderen, maar het draaiboek voor orkestratie is goed gedocumenteerd.

Het begint met een gebied dat licht gereguleerd is tot volledig ongereguleerd. De markt wordt in het nauw gedreven door goed geïnformeerde spelers die op een exponentiële manier groei pompen. De oplichters maken mooie winsten, een attractie die meer brengt. Hebzucht loopt uit de hand als het onderpand opdroogt en kopers worden gemarginaliseerd voorbij een punt waar geen terugkeer meer mogelijk is. Zodra de laatste koper koopt, stopt de muziek en begint een ineenstorting zich te voeden.

Het is een verhaal dat de afgelopen paar honderd jaar vaak op de financiële markten is verteld, een verhaal dat zich opnieuw heeft afgespeeld met de ineenstorting van FTX en anderen in crypto in 2022.

Nieuwe rails, nieuwe regels. Bespotting verandert in strijd.

Er hangt euforie in de lucht. Een nieuw financieel systeem betekent het creëren van een nieuwe reeks financiële rails, waardoor een nieuwe reeks elites ontstaat die de oude politieke garde zullen uitdagen. Terwijl een nieuw monetair medium door het systeem stroomt, zien we een omtrek van nieuwe interesse en beginnen zich luchtbellen te vormen. Er is een aanmoediging van hefboomwerking, een verlangen naar hebzucht die uiteindelijk leidt tot het uitdagen van de oude garde en zijn regels. Bitcoin en het cryptocurrency-ecosysteem zijn niet anders, aangezien we deze kenmerken de afgelopen jaren hun lelijke kop hebben zien opsteken.

De ineenstorting van FTX weerspiegelt die van de meeste liquiditeitscrises van de afgelopen 100 jaar, maar Bitcoin biedt een breuk in de cyclus.

Bron

Wat begint als een aanfluiting, wordt al snel een strijd. Het onwaarschijnlijke wordt een formidabele uitdager als incubatie plaatsvindt in niet-gereguleerde markten. Vaak vormt deze nieuwe parvenu een uitdaging door te voorzien in degenen die aan de kant zijn gelaten door een standvastig, nutteloos beleid dat verouderd is in hun vermogen om in de behoeften van de mensen van de nieuwe tijd te voorzien.

Shades Of Panic

“Het falen van de Knickerbocker Trust Company was slechts het begin, niet het einde, van een paniek die een turbulent en snelgroeiend land zou overspoelen bij het ingaan van de twintigste eeuw.”

–“De paniek van 1907”

“Gezien de fundamentele factoren die de vraag naar woningen zouden moeten ondersteunen, denken we dat het effect van de problemen in de subprime-sector op de bredere woningmarkt waarschijnlijk beperkt zal zijn.”

–Ben Bernanke, 2007

“Als de band tien minuten of een half uur achterblijft, zakt de uitwisseling en het doen en laten als het ware achter een wolk. Het resultaat is dat de bescheiden ticker – die iedereen tot nu toe als vanzelfsprekend heeft beschouwd – plotseling het grote probleem van de aandelenmarkt is geworden.”

–Collier, 1928

Deze paniek, hoewel geldelijk van aard, werd door de mens gemaakt en onder de oppervlakte met de hand gemaakt, zoals uiteengezet in “Tragedy And Hope” en een breed scala aan andere historische boeken en officieel gedocumenteerde verslagen.

Ervaring is alles wat je nodig hebt. Door goed thuis te raken in één, op een omweg, ben je goed thuis in alles.

Of het nu de vergaderingen achter gesloten deuren van 2008 zijn om te beslissen over de winnaars (JPMorgan) en verliezers (Bear Sterns en Lehman Brothers) om Wall Street opnieuw vorm te geven, of het zijn de ijzeren vuist en gesloten-deurvergaderingen van 1907 die door John werden gehouden. Pierpont Morgan zelf, ze lijken niet veel op een SBF/CZ Twitter-overeenkomst van 2022.

In elke crisis zijn de doelen duidelijk en hetzelfde. Schud het dek. Macht behouden. Start de muziek opnieuw. Maar laat de controle in de handen van een binnenste cirkel.

“Brokeragefirma’s, die beurstransacties afhandelden, dreigden ook te falen. Ze betaalden torenhoge rentetarieven op leningen om aan hun verplichtingen te voldoen. Morgan stelde een ‘money pool’ van $ 25 miljoen samen om leningen met een lagere rente aan hen te verstrekken, waardoor een vrijwel zekere beurscrash werd vermeden. Maar de grootste beursvennootschap op Wall Street, Moore & Schley, had een schuld van $ 25 miljoen. Het faillissement van dit belangrijke bedrijf kan nog steeds een beurscrash veroorzaken. Morgan belegde een vergadering in de Morgan Library. Hij verzamelde de bankiers van de stad en de bankiers van de trustmaatschappijen, stopte ze in aparte kamers, deed de voordeur op slot en hield de sleutel in zijn zak totdat hij een deal kon sluiten. De vergadering ging tot diep in de nacht door. Bankiers van trustmaatschappijen verzetten zich tegen het bundelen van hun reserves om de paniek te stoppen, maar de onderhandelingen gingen door. Om 04.30 uur plaagde Morgan hen uiteindelijk om een ​​overeenkomst te ondertekenen. Het riep de bankiers van het trustbedrijf op om hun broerbankiers te redden die worstelden met runs op hun deposito’s. Van zijn kant beloofde Morgan de Moore & Schley-makelaardij te redden.

–“JP Morgan, The Panic Of 1907 & The Federal Reserve Act”

De ineenstorting van FTX weerspiegelt die van de meeste liquiditeitscrises van de afgelopen 100 jaar, maar Bitcoin biedt een breuk in de cyclus.

Bron: De geheimen van de Federal Reserve

Paniek komt voor vanwege schuimige en lakse financiële belangen.

Als je echter door het konijnenhol gaat, zul je merken dat ze minder over de oevers gaan en meer opzettelijke valstrikken om macht en controle te duwen of te behouden. Net als in het geval van 1907 ontstond er paniek als middel om een ​​federale reservebank (1913) te rechtvaardigen die anders niet door het volk zou worden geaccepteerd.

De ineenstorting van FTX weerspiegelt die van de meeste liquiditeitscrises van de afgelopen 100 jaar, maar Bitcoin biedt een breuk in de cyclus.

Bron: De geheimen van de Federal Reserve

Terwijl de VS werd opgericht als een vrij land, nam Alexander Hamilton de bankpraktijken van Engeland over en in de eerste honderd jaar gaven we de macht terug via een onderling verbonden web van JP Morgan, de federale reserve van Paul Warburg, Kuhn, Loeb & Co. (Lehman Brothers) en het ontstaan ​​van een industriële samenleving en mediaconglomeraten die propaganda dienden voor degenen die dichtbij waren maar van ver werden gecontroleerd. In dat opzicht braken we los, maar behielden we een directe band met de Rothschild’s, waarvan wordt gezegd dat ze sinds het midden van de late 18e eeuw een wereldwijd bankkartel beheersen.

Paniek is de manier om macht te behouden

De ineenstorting van FTX weerspiegelt die van de meeste liquiditeitscrises van de afgelopen 100 jaar, maar Bitcoin biedt een breuk in de cyclus.

Bron

Vandaag, in de tijdketen van de geschiedenis, bevinden we ons op een stip vol chaos en conflicten, of het nu gaat om gebroken geld, crises, politiek gekibbel of geopolitieke monetaire en cybergevechten. We bevinden ons in een wereld van eroderende waarden en een van gebroken geld.

De propaganda schalt van beide kanten en springt van het ene land naar het andere, waardoor de focus van niet één, maar van allemaal wordt verstoord. Dit is niet per ongeluk. Het is het klassieke verhaal van goed versus kwaad, een verhaal dat begon met Adam en Eva en veranderde in de Rothschildiaanse formule voor banksucces. Articuleer manieren, niet per ongeluk maar door ontwerp. Gemaakt om chaos te creëren… aan alle kanten, zodat degenen in het midden klaar staan ​​om te profiteren, ongeacht de uitkomst.

De Rothschild-formule is niets meer dan marketmaking, markten maken op wereldschaal. Markten die oorlog creëren, markten die chaos creëren, markten zonder vrede. Omdat men niet trouw is, financiert het beide partijen om een ​​vraag te creëren die een liquiditeitscrisis veroorzaakt, zodat het kapitaal zich weer in hun handen centraliseert, in de handen van het kartel.

Na veel verzameld te hebben, ben ik van mening dat aan de top de Rothschild-formule staat, naar de wereld geduwd door het beleid en de praktijken van de Bank For International Settlements (BIS).

Het beleid wordt vervolgens uitgevoerd door het IMF, de Wereldbank en het World Economic Forum. Die orders worden doorgegeven aan de Federal Reserve, wiens bureau in New York de orders op de markten uitvoert, waardoor alle andere mondiale centrale banken eenstemmig of tegendraads reageren. Het hangt allemaal af van hun individuele tolerantie voor de pijn van hun volk.

Dat is wat we hebben gezien in de monetaire geschiedenis van de mens. De laatste jaren is het niet anders. Geopolitieke botsingen hebben zich gevormd en slaan over naar de financiële markten op hetzelfde moment dat een nieuw financieel systeem en rails worden aangelegd. De strijd is op vele fronten, zowel politiek als financieel. Er worden nieuwe regels opgesteld.

Regels die succes brengen en macht geven, want dat is wat liquiditeitscrises doen. Ze schuifelen de ligstoelen, consolideren de macht en de gecentraliseerde controle in de handen van enkelen.

Beheers het geld, controleer de mensen. Breek het geld, breek de mensen.

Repareer het geld… repareer de wereld.

Dit is een gastpost van Kane McGukin. De geuite meningen zijn geheel van henzelf en komen niet noodzakelijk overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.Plaats een reactie