FTX beëindigt de relatie tussen Bitcoin en Crypto – Bitcoin MagazineDit is een opinieredactioneel commentaar van Tim Niemeyer, een Bitcoiner sinds circa 2018 en co-host van de Lincolnland Bitcoin Meetup in Springfield, Illinois.

Te midden van het bloedbad van het FTX-drama verlichtte een moment van helderheid de Twittersphere. De woorden van Michael Saylor waren het signaal in het lawaai dat voortkwam uit het disfunctionele treinwrak dat onaangenaam bekend staat als “crypto”. Voordat we zijn inzichten echt kunnen waarderen, moeten we eerst mediteren over wat deze relatie disfunctioneel of, in de context van relatietherapie, een giftige relatie maakt.

Terwijl velen in de cryptocurrency-industrie vrolijk hun leven leidden en hun relatie met geld (vertrouwen, toewijding, steun, enz.) in een positief daglicht zagen, negeerden ze de waarschuwingssignalen dat hun relatie allesbehalve gezond was. Natuurlijk, alle goede relaties hebben hun ups en downs. Meningsverschillen komen voor, maar over het algemeen deel je gemeenschappelijke doelen en vertrouw je erop dat de ander het beste met je voor heeft. Er is een bepaald niveau van verwachting dat uw partner u zal steunen, open en eerlijk zal communiceren en zich zal onthouden van controlerend gedrag. Het leven op deze manier is bevrijdend en je bent over het algemeen in staat om te floreren.

Maar wat als de ene partij niet het beste met u voor heeft? Wat als ze oneerlijk zijn? Wat als er een patroon van gebrek aan respect ontstaat? Wat als ze uw behoeften negeren? Natuurlijk kun je hopen op verandering, maar je voelt je nog steeds uitgeput, gestrest, angstig of depressief. Uiteindelijk wil je eruit. Uw behoefte aan een positieve, gezonde relatie overweldigt het comfort van de bekende, huidige relatie. De eerste stap is toegeven dat er een probleem is. Het erkennen van tekenen van een giftige relatie is noodzakelijk.

Tekenen van een giftige relatie

Met betrekking tot onze relatie met geld kan steun op vele manieren worden getoond. Een manier waarop we elkaar ondersteunen, is door erop te vertrouwen dat onze tegenpartij het beste met ons voor heeft. Het overweldigende probleem met de cryptocurrency-sfeer (hier gedefinieerd als alles behalve Bitcoin) is dat het nog steeds grotendeels gebaseerd is op een verwachting van vertrouwen. Of het nu gaat om FTX, Celsius, LUNA of de talloze andere zwendelpraktijken en Ponzi’s die in de structuur van de cryptocurrency-industrie zijn genaaid, het is duidelijk dat het hebben van gecentraliseerde entiteiten die uw waarde controleren, vereist dat u de feilbare naaisters en hun prikkels vertrouwt. Het is alsof het vertrouwen wegvalt; een oefening waarbij een persoon zichzelf laat vallen zonder te proberen het te stoppen, vertrouwend op hun vriend(en) om ze op te vangen. Hoe vaak laat jij jezelf op de grond vallen voordat je het vertrouwen verliest?

Deze recente uitval in crypto blijft de inherente oneerlijkheid in zijn DNA belichten. Investeerders worden misleid tot een vals gevoel van veiligheid in de relatie; het is een vorm van oneerlijke communicatie die is gebaseerd op niet-transparantie en de overmatige hefboomwerking van uitwisselingen. Door mensen toe te staan ​​geld te controleren, kan controlerend gedrag in het systeem worden gecodeerd, wat leidt tot groeiende wrok in de relatie … De relatie wordt verder gespannen wanneer de giftige kant hun behoeften boven die van jou stelt. De behoeften van sommige CEO’s zetten hen er vaak toe aan om het vertrouwen van de klanten te benutten om hun voordeel te doen. Deze weergave van negatief financieel gedrag komt maar al te vaak voor in de cryptocurrency-industrie (wederom niet-Bitcoin-only entiteiten). Op een gegeven moment, zoals mijn vader zou zeggen, moeten we het kaf van het koren scheiden.

Stappen om een ​​giftige relatie op te lossen

De eerste stap is het aanvaarden van verantwoordelijkheid. Niet dat jij de situatie per se hebt veroorzaakt, maar dat je de situatie erkent waarin je je bevindt en voor jezelf begint te pleiten. Dit kan door in jezelf te investeren. In de context van dit artikel is die investering onderwijs in Bitcoin, evenals het begrijpen van de onbedoelde gevolgen van het aannemen van een “digitale fiat”-mentaliteit die aanwezig is in de altcoin- en gecentraliseerde uitwisselingsindustrieën. Zodra we overgaan van beschuldigen naar begrijpen, staan ​​we onszelf toe om te beginnen met genezen. De pijn als gevolg van de recente ontwikkelingen zal nog een tijdje blijven hangen, maar het is onze verantwoordelijkheid om niet in het verleden te blijven hangen, maar met mededogen verder te gaan. De volgende stap in de reis naar genezing is jezelf weer kwetsbaar te maken. Dit kan worden bereikt door je zelfliefde met anderen te delen; kalm en duidelijk de voordelen van Bitcoin, zelfbewaring en bewijs van reserves uitleggen aan vrienden en familie.

Mensen die herstellen van een giftige relatie kunnen baat hebben bij het vinden van ondersteuning. Het is de mening van de auteur dat Bitcoiners die ondersteunende structuur zou moeten zijn. Het is ironisch dat veel Bitcoiners bekend staan ​​als de giftige, terwijl zij degenen zijn die de toxiciteit die inherent is aan het ecosysteem proberen te verlichten. Dat gezegd hebbende, een ‘ik zei het je toch’ helpt niet bij het genezingsproces. Dit is het moment waarop we boven moeten uitstijgen en met mededogen moeten leiden. We moeten ruimte in ons hart houden en anderen de tijd geven om te genezen en te veranderen.

Er zullen velen zijn die niet herstellen van een giftige relatie van deze omvang. Hoewel we vanuit een plaats van nederigheid kunnen blijven onderwijzen, moeten we niet vergeten: “Je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt het niet laten drinken.” Iedereen geneest uiteindelijk op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Sommigen leren het misschien nooit. We hebben waarschijnlijk allemaal een vriend gehad die van de ene giftige relatie naar de andere is gesprongen. Hoe graag je ook wilt helpen, ze moeten er eerst voor kiezen om zichzelf te helpen. Sterker nog, sommige mensen zullen doorgaan met “Tinderen” met ongezonde cryptocurrency-relaties. Dat is hun voorrecht. Als een vriend van ons deel wil uitmaken van de hookup-cultuur, is dat aan hen. Zij hebben te maken met de gevolgen van soa’s en dergelijke.

Ongeacht de acties van bepaalde beurzen of crypto in het algemeen, moeten we de voordelen van Bitcoin in een positief daglicht blijven stellen. Vertel ze hoe waarheid wordt geboren uit vertrouwenloosheid. Laat zien hoe feitelijke decentralisatie leidt tot pure democratie. Verlicht hoe onveranderlijkheid en systemen zonder toestemming een vrij stromende, coöperatieve samenleving mogelijk maken. Michael Saylor herkende acuut de toxiciteit die we laten toenemen door de waargenomen connectie met crypto. We moeten ervoor kiezen om verder te gaan in de richting van een bitcoin-standaard voor onszelf, onze vrienden en familie, en uiteindelijk voor de samenleving om te bloeien.

Dit is een gastpost van Tim Niemeyer. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.Plaats een reactie