Fidelity Investments heeft Bitcoin-handel voor het publiek geopend tijdens de aanhoudende bankencrisisDe financiële gigant staat klanten nu toe om bitcoin te verhandelen, hoewel ze het niet kunnen opnemen voor zelfbewaring.

Klanten van Fidelity Investments kunnen nu bitcoin kopen via de broker. Het Fidelity Crypto-platform, voor het eerst opengesteld voor een wachtlijst in november 2022, is nu vanaf gisteren beschikbaar voor het publiek.

Klanten kunnen bitcoin kopen en verkopen, hoewel ze het niet kunnen overboeken naar een self-custody wallet waar de gebruiker zijn privésleutels beheert. Tijdens de lancering van de wachtlijst was er noemen van dit vermogen om later te komen, maar verder is er geen detail of routekaart verstrekt.

Bij het handelen wordt klanten geen “vergoeding” in rekening gebracht, maar een spread van 1%, die Fidelity heeft gedefinieerd als “het verschil tussen de prijs waartegen u crypto koopt of verkoopt in uw Fidelity Crypto-account en de prijs waartegen Fidelity Digital Assets vult uw bestelling.” Deze spread zal zichtbaar zijn in de uitvoeringsprijs van de klant.

Handelen is alleen beschikbaar voor inwoners van de VS ouder dan 18 jaar in in aanmerking komende staten.

Fidelity’s uitstapje naar cryptocurrency is niet zonder kritiek geweest, met een groep senatoren, die in een brief aan de financiële firma verklaarden:

“Fidelity Investments heeft ervoor gekozen om verder te gaan dan traditionele financiering en zich te verdiepen in de zeer onstabiele en steeds riskantere markt voor digitale activa.”

Maar dat heeft Fidelity schijnbaar niet gestopt.

Hoewel hun introductie van de dienst bij het publiek kan worden toegejuicht, is het juist tijdens momenten zoals de huidige bankencrisis dat er extra nadruk moet worden gelegd op zelfbewaring. Vertrouwen in instellingen die uitzonderlijk groot zijn, vergelijkbaar met Fidelity, heeft geleid tot het fiasco van de afgelopen week.

Dus hoewel Fidelity vaak wordt beschouwd als een zeer vertrouwde instelling, moet toch worden opgemerkt dat vertrouwde derde partijen beveiligingslekken zijn en dat de enige echte manier om bitcoin soeverein te gebruiken, is door het bezit van de eigen privésleutels.Plaats een reactie