Fedimint lanceert Hackathon met 2,5 Bitcoin-prijs – Bitcoin MagazineTechnologiebedrijf Fedi lanceert een Bitcoin-hackathon die 2,1 BTC uitbetaalt aan de winnaar ter ere van de 14e verjaardag van Bitcoin.

Fedi, dat zich richt op het bouwen van een Fedimint-gebaseerd community custody-platform, wil ontwikkelaars aanmoedigen om een ​​Fedimint-module te bouwen die gebruikers in de echte wereld voordelen zal bieden.

De bounty is van onbepaalde duur, wat betekent dat ontwikkelaars de gewenste functionaliteit kunnen coderen; maar ze worden natuurlijk gestimuleerd om te werken aan wat de meeste impact zou hebben. Fedi deelde enkele ideeën over wat dat zou kunnen zijn, waaronder modules die een gemeenschappelijke spaarpot in staat zouden stellen om bitcoin te verzamelen voor een groot project, waarde op te slaan in een lokale valuta zoals dollars, privé betalingen te ontvangen via statische QR-codes of links (vergelijkbaar met CLN’s BOLT 12 aanbiedingen), of het beheren van een gemeenschappelijke, op stemmen gebaseerde bestedingspool.

Fedimint is een open source bewaringsplatform waarmee gebruikers niet alleen hun bitcoin kunnen opslaan, maar ook de functionaliteit van hun bitcoin kunnen uitbreiden met privacy, slimme contracten en meer. Het is gebaseerd op het concept van voogdij tweede partij, waarbij familieleden of vrienden worden vertrouwd met de bewaring van iemands bitcoin op een manier die de vertrouwens- en beveiligingsmodellen verbetert die inherent zijn aan de klassieke gecentraliseerde bewaringsoplossingen van derden. En het maakt gebruik van Federated Chaumian Ecash, wat betekent dat gebruikers ook privacy krijgen. In een notendopFedimint-portemonnees hebben het potentieel om sterke privacy te bieden aan Bitcoin-gebruikers met een betere beveiliging dan bewaringsinstellingen van derden en meer gebruiksgemak dan volwaardige oplossingen voor zelfbewaring.

“Bij Fedi geloven we dat Fedimint het ideale open platform zal worden voor de levering van op consensus gebaseerde applicaties op internet”, zei Obi Nwosu, CEO van Fedi, in een verklaring aan Bitcoin Magazine. “Bitcoin is gemaakt om een ​​peer-to-peer gezond geld te zijn met volledige privacy, en dat is wat we iedereen wereldwijd willen bieden. We zijn verheugd om te zien wat de bredere Fedimint-gemeenschap kan bereiken en welke ideeën er zijn om Fedimints uit te breiden om echte wereldproblemen op te lossen met behulp van bitcoin.”

Fedi lanceert de hackathon in samenwerking met Epoch, een opkomende kapitaalverschaffer voor Bitcoin-projecten met als doel laag 2- en 3-protocollen te ondersteunen die de wereldwijde acceptatie van bitcoin mogelijk maken.

Winnaars worden binnen vijf dagen na de inzendingsdeadline aangekondigd –– 31 januari 2023. De eerste plaats krijgt 210 miljoen satoshis (2.1 BTC) en een toezegging om hun module in het Fedi-product te ondersteunen; twee tweedeprijswinnaars ontvangen elk 21 miljoen satoshis en drie eervolle vermeldingen krijgen elk 2,1 miljoen satoshis.

Vind meer details over de wedstrijd en hoe je kunt deelnemen op de officiële webpagina van Fedi hier. Het indienen van projecten kan via deze vorm.Plaats een reactie