Fed Interest Rake Hike destabiliseert Bitcoin niet, is dit de bodem?


De FOMC-vergadering werd woensdag afgesloten en de Fed had haar besluit eindelijk openbaar gemaakt. Zoals verwacht was er weer een renteverhoging, maar verrassend genoeg reageerde de cryptomarkt niet zoals verwacht. In plaats van een wilde volatiliteit, konden digitale activa in de ruimte hun winst vorige week vasthouden, wat leidde tot speculatie over de reden dat de markt zijn bodem had bereikt.

Bitcoin reageert op renteverhoging Fed

De weigering van de cryptomarkt om te dumpen na een nieuwe hoge rentestijging wijst op meer kracht in de markt. Natuurlijk zijn cryptocurrencies zoals Bitcoin, die risicovolle activa zijn, vatbaar voor prijsdalingen met een dergelijke verkrapping door de Fed, en aangezien dit de vierde opeenvolgende 75 BPS-verhoging is, werd een grotere dump verwacht.

In plaats daarvan heeft bitcoin zijn positie boven $ 20.000 kunnen behouden en blijft op dit moment een bullish trend volgen. Er zijn factoren die hebben gezorgd voor deze krachtmeting door de cryptocurrency. Die wijzen allemaal op een verder opwaarts potentieel in de markt.

Een voorbeeld is de accumulatie die tot nu toe in de markt heeft plaatsgevonden. Bitcoin-investeerders, groot en klein, hebben de afgelopen twee weken BTC gehamsterd. Hierdoor vormde het digitale activum de broodnodige ondersteuning van $ 20.000. Historisch gezien, zodra bitcoin zijn bodem heeft bereikt, wijkt het af van gevestigde trends zoals hoge marktvolatiliteit na een FOMC-bijeenkomst. Dit zou kunnen wijzen op een bodem voor het digitale activum.

BTC maintains above $20,000 | Source: BTCUSD on TradingView.com

Een andere verklaring hiervoor zou de voorspelling kunnen zijn dat de Fed eindelijk zal beginnen met het versoepelen van haar beleid om de inflatie aan te pakken. Ondanks dat de inflatie nog steeds boven de 8% blijft, wordt verwacht dat de renteverhogingen in de komende maanden een natuurlijk einde zullen bereiken.

Zodra deze verlaging van de rentetarieven begint, zal er een overstap naar bitcoin zijn, wat ook zou aangeven dat de bodem dichtbij is, als deze nog niet is bereikt. De verwachting is dat bitcoin niet onder zijn huidige cycle low van $17.600 zal komen.

De daling van de dollar die volgde op de FOMC-bijeenkomst zou ook kunnen wijzen op een bodem. Een verzwakking van de dollar zal ervoor zorgen dat beleggers massaal naar activa zoals bitcoin trekken om als afdekking en bescherming voor hun koopkracht te dienen. Zodra dit punt is bereikt, zal dit waarschijnlijk het begin zijn van een nieuwe bullmarkt.

Featured image from The Economic Times, chart from TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…Plaats een reactie