Fed-beslissing doemt op over financiële markten, is Bitcoin veilig?


Bitcoin en de hele cryptomarkt wachten momenteel met ingehouden adem op de uitkomst van de FOMC-bijeenkomst. De vergadering van het Federal Reserve Open Market Committee (FOMC) van de Verenigde Staten begon op 1 november en de markt wacht nu geduldig op het besluit van de Fed. In de afgelopen paar maanden is de FOMC-bijeenkomst een zeer volatiele tijd gebleken voor de financiële markten, en deze tijd zou, afhankelijk van de aankondiging, niet anders kunnen zijn.

Fed-beslissingseffect op Bitcoin

De impact van het besluit van de Fed over bitcoin is altijd duidelijk geweest. Afhankelijk van hoe strak het ervoor kiest om zijn vuist te sluiten, heeft de cryptomarkt altijd dienovereenkomstig gereageerd. Een rentestijging heeft een negatief effect op risicovolle activa zoals bitcoin, wat leidt tot een prijsdaling en vice versa. Dit is de reden waarom prognoses vrij serieus worden genomen, omdat ze een aanwijzing kunnen zijn voor het navigeren op de financiële markten, afhankelijk van wat de Fed beslist.

Deze keer werd gemeld dat de Fed de rente nog eens met 75 bp zou kunnen verhogen. Als dit het geval is, zou dit neerkomen op de vierde opeenvolgende renteverhoging, en gezien wat er in september gebeurde, zou de cryptomarkt na de aankondiging een wilde volatiliteit kunnen zien.

Riduan Abdeselam Mohamed, mede-oprichter en voorzitter van Web3-ecosysteem WeWay vertelde Bitcoinist dat hoewel er sommigen zijn die een vertraging van de rentetarieven verwachten, het waarschijnlijker is dat er nog een stijging zal zijn. “Een flink aantal gelooft ook dat de Feds beter weten dan hun verkrapping te verminderen op een moment dat de inflatie vastzit op 8,2%”, zei Mohamed.

BTC sees volatility ahead of Fed announcement | Source: BTCUSD on TradingView.com

Hierdoor is het vrij eenvoudig om verwachtingen in kaart te brengen op basis van twee verschillende uitkomsten. Hoewel een verhoging van 75 bp waarschijnlijk blijft, is het nog steeds mogelijk dat de Fed een verhoging van 50 bp zou aankondigen. Als dat laatste het geval is, zou dit een signaal zijn van een vertraging van de renteverhogingen, wat waarschijnlijk de prijs van activa zoals bitcoin zou opdrijven. Als dit gebeurt, verwacht Mohamed dat bitcoin voor het einde van de week tot $ 21.500 kan stijgen. Als de meer waarschijnlijke toename van 75 bps echter het geval is, is het mogelijk dat het digitale activum opnieuw onder de $ 20.000 daalt.

“Hoewel deze twee partijen een overtuigende basis hebben om hun veronderstellingen te ondersteunen, ben ik er sterk van overtuigd dat de Federal Reserve nog steeds een renteverhoging zal aankondigen, maar het cijfer waarschijnlijk zal verlagen van de 75 basispunten die het nu ongeveer 4 keer heeft ingesteld. We kunnen deze keer een verhoging van 50 basispunten krijgen, wat nog steeds een aanzienlijke vertraging en een overwinning voor alle partijen zal zijn, “voegde Mohamed eraan toe.

Featured image from Bernard Marr, chart from TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…Plaats een reactie