FCA-functionarissen vertellen dat cryptoregulering van de Britse parlementaire commissie onvermijdelijk isAmbtenaren van de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk verschenen op 8 maart voor de Treasury Committee van het House of Common om de werkzaamheden van het agentschap te bespreken. Een van de aan de orde gestelde kwesties was de regulering van cryptocurrency, die de ambtenaren met een duidelijk gebrek aan enthousiasme benaderden.

FCA-voorzitter Ashley Alder, die die functie in februari op zich nam nadat hij CEO was geweest van de Securities and Futures Commission van Hong Kong, vertelde de commissie dat de FCA “halverwege een vrij ambitieuze reset” is, terwijl de wet op de financiële diensten en markten erdoor komt. het parlement. Hij en CEO Nikhil Rathi beantwoordden vragen over roofleningen, hypotheekrentes en een aantal andere onderwerpen voordat ze in de laatste minuten van de hoorzitting crypto behandelden.

Voormalig FCA-voorzitter Charles Randell stuurde een brief naar de commissie waarin hij zei: “Speculatieve crypto is puur en eenvoudig gokken en het moet als zodanig worden gereguleerd en belast.” Alder antwoordde dat “dit wereldwijd niet zal worden bekeken vanuit een ander regelgevend perspectief dan door financiële regelgevers.” Financiële regelgeving “moet behoorlijk streng zijn”, voegde Alder eraan toe.

Als het principe van “hetzelfde risico, dezelfde regelgeving” zou worden toegepast op crypto-bedrijven, zei Alder:

“Het interessante aspect hiervan is de mate waarin crypto zich zou moeten aanpassen en effectief zou moeten ontgiften om binnen dat regime te passen.”

Op de vraag of regulering crypto “onverdiend legitimeert”, antwoordde Alder: “Ik ben het ermee eens”, maar zei dat openbare beleidskwesties zoals het witwassen van geld niet kunnen worden aangepakt zonder regulering.

Gerelateerd: de FCA in het VK geeft aan waarom het slechts 15% van de cryptobedrijven de regelgevende knik heeft gegeven

De Financial Services and Markets Act, wanneer aangenomen, zou de FCA nieuwe regelgevende bevoegdheden geven over de crypto-valuta-industrie, maar de risico’s van cryptocurrency niet elimineren. Rathi zei: “We zullen niet in staat zijn om een ​​raamwerk op te zetten dat consumenten tegen verliezen beschermt.”

De meeste Britse cryptohouders bezitten niet meer dan “enkele honderden ponden” aan cryptocurrency, voegde hij eraan toe.

De Financial Services and Markets Act werd in juli bij het parlement ingediend en in oktober gewijzigd om de regelgevende bepalingen voor cryptovaluta uit te breiden.Plaats een reactie