Fantom (FTM) wint 39% in 7 dagen na integratie met Axelar Network


Fantom (FTM) was een van de best presterende tokens van 2023 en behaalde de afgelopen weken een reeks indrukwekkende winsten. Na de marktcrash eind 2022 begon FTM het nieuwe jaar te handelen vanaf $ 0,2007, een daling van 94,19% ten opzichte van de hoogste waarde ooit van $ 3,46.

Nu de hele cryptomarkt echter probeert te herstellen, was FTM een bijzonder token met veel aandacht van investeerders, aangezien de prijs sinds het begin van 2023 met meer dan 136% is gestegen.

Fantom boekt 39% winst in zeven dagen

Volgens gegevens van CoinMarketCap won Fantom (FTM) alleen al in de afgelopen zeven dagen met 38,77%, waarmee het beter presteerde dan grote cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Ripple (XRP) en Bitcoin (BTC) zelf.

Hoewel FTM sinds de eerste week van het jaar een opwaartse trend vertoont, kan de prijsstijging van de afgelopen week worden toegeschreven aan de recente integratie van Fantom met het Axelar Network. Op 24 januari de Fantom Foundation aangekondigd een samenwerking met Axelar, die communicatie tussen ketens zal introduceren in het Fantom-netwerk.

Op het moment van schrijven wordt FTM verhandeld tegen $ 0,4724, een stijging van 1,98% in de afgelopen 24 uur. Op basis van meer gegevens van CoinMarketCap is het dagelijkse handelsvolume van FTM momenteel $ 240,7 miljoen, terwijl de totale marktkapitalisatie $ 1,312 miljard is.

FTM-handel op $ 0,4790 | Bron: FTMUSD-grafiek van Tradingview.com

Wat betekent de integratie van Axelar voor Fantom-gebruikers?

Volgens een blogpost van Fantom: “Axelar-netwerk is een blockchain die blockchains verbindt, waardoor universele Web 3-interoperabiliteit mogelijk wordt.” Kortom, Axelar functioneert als een medium voor communicatie en waardeoverdracht tussen verschillende blockchains.

Na de integratie met het Axelar-netwerk wordt Fantom automatisch onderdeel van een ecosysteem dat bestaat uit meer dan 30 verschillende blockchains die naadloos met elkaar kunnen communiceren.

Met behulp van het General Message Passing (GMP) -protocol hebben ontwikkelaars op het Fantom-netwerk eenvoudig toegang tot smart-contactcodes op elke keten die op Axelar is aangesloten. Het GMP-protocol stelt dApps en gebruikers ook in staat om gegevens en functieoproepen te verzenden en te ontvangen over de verschillende ketens in het ecosysteem van Axelar.

Een ander voordeel van de integratie van Axelar met Fantom is de introductie van one-click cross-chain swaps op de grootste gedecentraliseerde exchange van het platform, SpookySwap. Met behulp van Squid, een op Axelar gebaseerd protocol dat liquiditeit tussen ketens omleidt, kunnen SpookySwap-gebruikers met één klik native tokens van verschillende ketens naadloos uitwisselen.

Bij elke transactie verwerkt het Axelar-netwerk de cross-chain gasconversies van het source-chain-token naar het destination-chain-token, zodat gebruikers geen crypto-portemonnees op meerdere ketens hoeven te bezitten of native tokens van andere ketens hoeven te hebben voor gaskosten,

Dat gezegd hebbende, andere ketens op het Axelar-netwerk naast Fantom zijn Arbitrum, Moonbeam, Polygon, Osmosis, enz.

Uitgelichte afbeelding: Zipmex, grafiek van Tradingview.comPlaats een reactie