Failliet leenplatform Celsius stemt in met aankoopbod door Fahrenheit
Het failliete leningplatform Celsius Network LLC heeft aangekondigd dat het een voorstel van Fahrenheit heeft geselecteerd als het winnende bod om het bedrijf uit het faillissement te leiden, aldus berichtgeving van Reuters.

Celsius, dat in juli Chapter 11-bescherming heeft aangevraagd, zocht een koper om zijn cryptocurrency-leningen en bitcoin-mining-activiteiten te beheren. Het gekozen consortium, Fahrenheit, omvat Arrington Capital, een op blockchain gebaseerd risicokapitaalbedrijf. Naast het consortium dat het bedrijf verwerft, zal een nieuwe raad van bestuur, voornamelijk benoemd door schuldeisers, toezicht houden op het nieuwe bedrijf dat is gevormd als gevolg van de aankoop.

Celsius onthulde ook dat het een back-upbod heeft binnengehaald van het Blockchain Recovery Investment Consortium (BRIC), een houdstermaatschappij die is aangesloten bij Gemini Trust en eigendom is van de Winklevoss-tweeling, waardoor een alternatieve optie wordt gegarandeerd voor het geval de deal met Fahrenheit niet doorgaat.

Volgens Celsius zal Fahrenheit het nodige kapitaal, managementexpertise en technologie leveren om door het faillissement te navigeren. De selectie van het consortium duidt op een potentieel positief resultaat voor Celsius en zijn schuldeisers, waardoor het bedrijf verder kan gaan onder nieuw management en eigenaarschap.

Plaats een reactie