Ex-Ethereum Foundation-ontwikkelaar sluit zich aan bij Polygon


Hudson Jameson, een core developer liaison die eerder samenwerkte met de Ethereum Foundation, de non-profitorganisatie achter ’s werelds grootste smart contracting platform, is toegetreden tot Polygon.

Jameson sluit zich aan bij Polygoon

In een tweet op 16 maart, Jameson, ook een Commissie lid van de Zcash Open Major Grants (ZOMG), zei dat hij onlangs begon met Polygon, een Ethereum sidechain, en layer-2, na een pauze van een jaar sinds februari 2022.

Jamesons laatste periode was bij Flashbots, een onderzoeksgroep die werkt aan het verminderen van de effecten van maximale extraheerbare waarde (MEV) op accountgebaseerde blockchains, voornamelijk Ethereum.

De voormalige kernontwikkelaar van Ethereum gelooft dat Polygon potentieel heeft. Ondanks dat hij kampt met ‘gezondheidsproblemen’, zijn medicijnen goed gebruikt en met therapeuten werkt, zegt Jameson dat hij beter in vorm is om fulltime bij Polygon te blijven werken.

Voordat hij toetrad, zei de kernontwikkelaar dat hij het project had geadviseerd en verschillende ontmoetingen had gehad met de mede-oprichter, Mihailo Bjelic, nog voordat ze van start gingen.

In de loop van de jaren sinds de lancering is Polygon, vervolgt Hudson, “enorm gegroeid en is het in veel aspecten van hun doelen geslaagd.” Met name week Polygon niet af van zijn visie om Ethereum-compatibel te zijn, en op te treden als een interoperabel platform met de virtuele Ethereum-machine. Polygon is een sidechain en layer-2-platform dat hoge transactieverwerking en lage kosten mogelijk maakt. Als sidechain kunnen dApps die op de rail worden gelanceerd, verbinding maken met die in Ethereum.

Bij Polygon zal Jameson samenwerken met het bestuursteam. Toch zal hij ook op andere vlakken, met name in de organisatie, open zijn. Hier zegt hij dat hij de zijketen zal helpen bij het bereiken van zijn visie. De ontwikkelaar is ervan overtuigd dat de sidechain in lijn is met de waarden en het succes van Ethereum.

MATIC’s prijstrends naar boven op de daggrafiek. Bron: MATICUSDT Handelsweergave

Ethereum schalen

Met name hun doel om een ​​schaaloptie te zijn voor ’s werelds meest actieve smart contracting-platform lijkt vruchten af ​​te werpen. Hoewel hij erkent dat schaalvergroting geen “silver bullet” is, zetten ze zich in om de verwerkingssnelheden van het openbare netwerk te verbeteren.

Schalen is een prioriteit voor Ethereum. Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft in verschillende gevallen herhaald dat er een duurzame oplossing voor dit probleem moet worden gevonden. Tijdens de Converge22-conferentie van de Circle in september 2022, Buterin verteld Jeremy Allaire, de CEO van Circle, de uitgever van USDC, dat na de fusie het doel zou zijn om het netwerk op te schalen.

Voordat ze op het proof-of-stake-mainnet gingen sharden, hebben Ethereum-ontwikkelaars verschillende oplossingen uitgerold, waaronder laag-2-schaalopties zoals Arbitrum en Optimism. Deze platforms voor algemene doeleinden bundelen transacties off-chain voordat ze op het mainnet worden bevestigd, waardoor transactieverwerking wordt geschaald en kosten worden verlaagd.

DeFi Call-gegevens shows gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen die in Polygon worden ingezet, hebben een totale waarde vergrendeld (TVL) van $ 1,06 miljard. Aave, een gedecentraliseerde geldmarkt; Curve, een gedecentraliseerde stablecoin-uitwisseling; en QuickSwap, een gedecentraliseerde uitwisseling, zijn populaire dApps op Polygon.Plaats een reactie