EU-kapitaalvereisten Banken houden crypto aan – Bitcoin MagazineWetgevers van de Europese Unie hebben gestemd om strikte kapitaalvereisten op te leggen aan banken die cryptocurrencies aanhouden, volgens een artikel van Reuters.

In een poging om “te voorkomen dat instabiliteit in de cryptowereld overslaat naar het financiële systeem”, zegt Markus Ferber, economisch woordvoerder van de Europese Volkspartij van het EU-parlement, “zullen banken verplicht worden om voor elke euro een euro eigen kapitaal aan te houden. ze houden in crypto.

Wetgevers noemen de chaos op de markten van de afgelopen maanden als verder bewijs dat dergelijke regulering noodzakelijk is. Met gebeurtenissen zoals de ineenstorting van FTX, Celsius en andere vers in het geheugen van gebruikers, wordt verwacht dat het aannemen van deze wet deel zal uitmaken van een grotere reeks voorschriften die erop gericht zijn de EU in overeenstemming te brengen met internationale normen.

De aangenomen verordening weerspiegelt de suggestie van het Bazels Comité van de Bank voor Internationale Betalingen, dat ook de hoogst mogelijke weging van risiconiveaus voorstelde voor het bezit van “niet-ondersteunde crypto’s”. Hun aanbevelingen plaatsten een limiet van 2% op tier 1-kapitaal dat kon worden aangehouden in niet-ondersteunde cryptocurrencies.

“Er is geen definitie van crypto-activa in de [legislation] en daarom kan de vereiste van toepassing zijn op tokenized effecten, evenals op de niet-traditionele crypto-activa waarop de tussentijdse behandeling is gericht”, zei de Association for Financial Markets in Europe (AFME), een EU-lobbygroep die financiële organisaties zoals investeringsbanken vertegenwoordigt, wat aangeeft dat de huidige vorm van de wet onduidelijk zou kunnen zijn, maar dat conceptkwesties later kunnen worden opgelost.

Hoewel de Commissie Economische en Monetaire Zaken van het Europees Parlement heeft gestemd om de maatregelen goed te keuren, moeten ze, om volledig van kracht te worden, ook door het Europees Parlement als geheel worden goedgekeurd en worden voorgelegd aan de nationale ministers van Financiën, in de Raad bijeen van de Europese Unie.

Plaats een reactie