Ethereum Whales Front Run Major Move, On-Chain Data suggereert


De Ethereum-prijs is de afgelopen 24 uur met 4,3% gestegen, als gevolg van het algemene marktsentiment op de cryptomarkt. In afwachting van de toespraak van vandaag door de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell bij de Brookings Institution, lijken crypto-bulls te anticiperen op mogelijke milde opmerkingen.

Op het moment van schrijven handelde Ether (ETH) tegen $ 1.265, waarbij het handelsvolume verder daalde tot slechts $ 7,8 miljard, een daling van ongeveer 2,8% ten opzichte van de vorige dag. Met de huidige zet is Ethereum erin geslaagd om de belangrijkste weerstand te doorbreken op $1.230.

Zoals NewsBTC meldde, ligt de weerstand van $ 1.288 (op Binance) nu voor het oprapen voordat de eerste grote weerstand wordt ondervonden op het $ 1.300-niveau. Bovendien moeten beleggers het niveau van $ 1.330 in de gaten houden, aangezien dit de drempel is om de verliezen van de FTX-crash goed te maken.

Ethereum wordt verhandeld voor $ 1.265; 4-uurs grafiek. Bron: Twitter

Ethereum-walvissen zijn een voorbode van grotere prijsbewegingen

Ondertussen ondersteunen gegevens van Santiment de bullish case voor Ethereum (ETH). Het on-chain analysebedrijf deelde dat de grote sleuteladressen van Ethereum zijn toegenomen sinds het FTX-debacle begin november.

In de onderstaande grafiek zijn de belangrijkste momenten te zien waarop “haaien” en “walvissen” adressen verzamelden en ETH dumpten. Het aantal van 100 tot 100.000 ETH-adressen staat op een hoogtepunt in 20 maanden, terwijl de prijs nog steeds achterblijft.

De walvis- en haaienactiviteit zou dus een voorbode kunnen zijn van een verdere opwaartse trend.

Santiment Ethereum
Bron: Twitteren

Maar er is ook een tweede on-chain indicator die de kracht van Ethereum-stieren laat zien. Zoals Santiment ook meldt, steeg het aantal actieve adressen gisteren tot het hoogste niveau in meer dan zes weken, “dat waarschijnlijk is meegerekend in de prijsstijging van vandaag”.

Op 15 oktober, de laatste keer dat het aantal adressen zo hoog was, steeg de prijs van ETH met 30% in de komende 3 weken, analyseerde het bedrijf.

Santiment Ethereum-adressen
Bron: Twitter

In dit opzicht heeft de on-chain analyseservice “Lookonchain”. dat is genoteerd die ene walvis is bijzonder agressief geweest in zijn koopgedrag. De onheilspellende walvis kocht ETH na de crash van FTX/Alameda, in totaal 17.225 ETH sinds 8 november, het equivalent van ongeveer $21,25 miljoen. De gemiddelde prijs was $ 1.234.

De walvis kocht een deel op Kraken, 5.923 ETH, en het andere deel, 11.302 ETH, op Uniswap. Hij is de 101e grootste ETH-houder met 116.274 ETH, het equivalent van ongeveer $147 miljoen. En hij wordt op EtherScan de “Maker Vault Owner” genoemd.

Gerenommeerde expert is bullish

Aan de andere kant, de oprichter en CEO van 10T Holdings en Gold Bullion, Dan Tapiero, gedeeld een eenvoudige maar zeer bullish observatie in de Ethereum-grafiek via Twitter – iets wat Bitcoin (BTC) niet heeft gedaan:

Ik wil hier heel duidelijk zijn. Het feit dat Ethereum geen nieuw dieptepunt in prijs kon bereiken ondanks het meest negatieve nieuws (Ftx-fraude) van het jaar, is buitengewoon optimistisch voor Eth in de toekomst. Ja, soms is het zo simpel.Plaats een reactie