Ethereum-walvissen slokken meer dan 650.000 ETH op terwijl de markt nieuwe dieptepunten bereikt


Ethereum-walvissen gaan rechtstreeks naar de markt om hun koffers te laden terwijl ETH daalt tot ‘kortingsprijzen’. Net als de rest van de cryptomarkt, heeft Ethereum een ​​pak slaag gekregen, met een daling van meer dan 20% in de afgelopen drie dagen. Terwijl de paniek zich over de markt blijft verspreiden, hebben walvissen hun bezit met meer dan 600.000 ETH volgeladen.

Ethereum-walvissen kopen de dip

Het “Buy the dip”-sentiment is nog steeds erg sterk onder spelers in crypto. Aangezien de activa zich momenteel op een van de laagste prijspunten voor het jaar 2022 bevinden, biedt dit een kans voor diegenen die de digitale activa tegen een lage prijs willen kopen.

Ethereum-walvissen die tussen de 100 en 1.000.000 ETH op hun balans hebben, zijn in dit opzicht het meest actief geweest. Gegevens van on-chain analysebedrijf heilige laat zien dat deze grote investeerders in 24 uur in totaal 657.390 ETH aan hun saldo hebben toegevoegd.

Whales accumulate ETH | Source: Santiment

Dit leidde tot een sterke toename van hun collectieve bezit, aangezien ze nu meer dan $ 780 miljoen aan ETH bezitten. De meeste aankopen vonden plaats nadat de markt zich begon te stabiliseren en de accumulatietrend was begonnen.

Accumulatie onder Ethereum-investeerders wordt ook getoond in de netto-uitwisselingsstromen van de afgelopen 24 uur. Zelfs als uitverkoop aan de orde van de dag blijft, is er nog steeds een redelijke vraag naar ETH op de markt. Glassnode-gegevens laat zien dat er op de laatste dag $ 1,4 miljard aan ETH uit de beurzen stroomde, vergeleken met $ 1,2 miljard aan instroom, wat leidde tot negatieve nettostromen van -$ 220,6 miljoen.

Bitcoin-walvissen volgen voorbeeld

Ethereum-walvissen zijn niet de enigen die proberen meer munten te bemachtigen. In tegenstelling tot Ethereum, dat boven zijn cycluslaag bleef, was bitcoin ver onder zijn cyclusdieptepunt van $ 17.600 doorgebroken en bereikte het niveaus die sinds 2020 niet meer werden gezien.

Als reactie daarop is de in bitcoin luidende open interest enorm gestegen. Met open rente die donderdag tot 380.000 BTC reikte, laat het zien dat bitcoin-investeerders de daling behandelen als een kans om tokens goedkoop te kopen.

Santiment merkt op dat lange bias steeds prominenter werd, vooral onder FTX-gebruikers wiens geld vastzit op de beurs. Aangezien deze gebruikers denken dat hun geld al verloren is gegaan, nemen ze meer risico terwijl ze proberen hun verliezen terug te verdienen.

Toch vertoont bitcoin geen tekenen van onderaan te staan. Er is geen noemenswaardige ondersteuning geweest en de prijs van het digitale activum blijft wild fluctueren na het bereiken van een nieuw cyclusdieptepunt van $ 15.500 op woensdag.

Ethereum-prijsgrafiek van TradingView.com

ETH falls to $1,187 | Source: ETHUSD on TradingView.com
Featured image from Bitcoinist, chart from TradingView.com

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet…Plaats een reactie