Ethereum sluit volgende winst Take Bullish Momentum gaat door


De Ethereum-prijs heeft zichzelf aanzienlijk voortgestuwd sinds Bitcoin de prijs van $ 20.000 overschreed. In de afgelopen 24 uur is ETH iets naar beneden gegaan op de grafiek, wat een geconsolideerde prijsactie weergeeft. Vorige week hielp de Ethereum-prijs met 6% stijgen.

De munt brak uiteindelijk voorbij zijn consolidatie op het prijsniveau van $ 1.500 en is sindsdien naar het noorden getrokken. De technische vooruitzichten van de munt wijzen op aanhoudende bullishness op de kaart. De accumulatie is aanzienlijk toegenomen sinds Ethereum het prijsniveau van $1.500 overschreed.

De kans op een prijsomkering kan nog niet worden uitgesloten, aangezien ETH overbought en overgewaardeerd was. Momenteel heeft Ethereum $ 1.600 als ondersteuningsniveau veiliggesteld. De volgende prijscorrectie zou traders kunnen helpen met koopkansen.

Een prijscorrectie vindt mogelijk niet plaats tijdens de onmiddellijke handelssessies, aangezien de vraag naar de munt vrij hoog op de kaart blijft. De prijs van Ethereum kan stijgen voordat de munt terugkeert. De marktkapitalisatie van Ethereum nam toe, wat ook weerspiegelde dat het koopsentiment hoog bleef.

Ethereum-prijsanalyse: eendaagse grafiek

Ethereum was geprijsd op $ 1.620 op de eendaagse grafiek | Bron: ETHUSD op TradingView

ETH wisselde handen uit voor $1.620 op het moment van schrijven. De onmiddellijke weerstand voor de munt bedroeg $ 1.690; het komt zelfs overeen met het 50% Fibonacci-retracementniveau. Een beweging boven $ 1.690 zal Ethereum helpen om de prijs van $ 1.700 te bereiken.

Het prijsniveau van $ 1.700 is cruciaal, aangezien het aanraken of overschrijden van dit niveau een aanhoudend bullish momentum voor de crypto zou kunnen betekenen.

ETH zou zelfs kunnen stijgen naar $ 2.000 als de prijs van $ 1.700 wordt overschreden. Deze regio zal fungeren als een winstnemingsregio voor handelaren. Aan de andere kant, als het bullish momentum vertraagt, zou de eerste daling $1.600 zijn en daarna $1.520. De hoeveelheid Ethereum die tijdens de laatste sessie werd verhandeld, was rood, wat duidt op een terugval in het kopen.

Technische Analyse

Ethereum
Ethereum was overbought op de eendaagse grafiek | Bron: ETHUSD op TradingView

De altcoin bevond zich nog steeds in de overboughtzone, wat ook betekent dat Ethereum een ​​record van meerdere maanden brak in termen van accumulatie. De Relative Strength Index stond iets onder de 80, wat nog steeds duidt op grote koopkracht en bullishness.

Als de vraag op dit niveau blijft, zal het bullish momentum niet snel verdwijnen. ETH handelde ook boven de 20-Simple Moving Average-lijn, wat aangeeft dat kopers het prijsmomentum aanstuurden.

Integendeel, de 200-SMA-lijn kruiste de 20-SMA-lijn, wat impliceert dat de munt mogelijk op weg is naar een prijsbeweging in zuidelijke richting.

Ethereum
Ethereum vertoonde een verkoopsignaal op de eendaagse grafiek | Bron: ETHUSD op TradingView

Aangezien de accumulatie voor de munt op een recordhoogte is gebleven, blijft de kans op een prijsdaling bestaan ​​voor de altcoin. De Awesome Oscillator, die koersrichting aangeeft, vertoonde rode histogrammen, wat betekende dat dit verkoopsignalen waren voor de altcoin.

Verkoopsignalen kunnen gepaard gaan met een koersdaling. Ethereum kan kort in prijs dalen voordat het zijn opwaartse trend hervat.

De Directional Movement Index was nog steeds positief, aangezien de +DI-lijn (blauw) boven de -DI-lijn (oranje) lag. De Average Directional Index (rood) schoot voorbij de 40, wat suggereerde dat de prijsrichting nog sterker zou worden, wat ETH ertoe zal aanzetten om voorbij het dichtstbijzijnde prijsplafond van $1.700 te breken.

Uitgelichte afbeelding van UnSplash, grafieken van TradingView.com

Plaats een reactie