Ethereum ‘shark’-accumulatie, Shanghai hard fork zette $ 2K ETH-prijs in het spel


Ether (ETH) prijstechnische gegevens suggereren dat er tegen maart 2022 een winst van 35% in het spel is vanwege verschillende bullish technische en fundamentele factoren.

Ethereum-prijs stijgt boven twee belangrijke voortschrijdende gemiddelden

Op 8 januari overschreed de prijs van Ether zijn exponentieel voortschrijdend gemiddelde van 21 weken (21 weken EMA; de paarse golf) en 200 dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (200 dagen SMA; de oranje golf).

Historisch gezien hebben deze twee voortschrijdende gemiddelden bull- en bearmarkten gescheiden. Wanneer de ETH-prijs boven hen wordt verhandeld, wordt deze beschouwd als een bullmarkt en vice versa.

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek feat. EMA van 21 weken en SMA van 200 dagen. Bron: TradingView

De laatste keer dat Ether zijn EMA van 21 weken en SMA van 200 dagen overschreed, was in april 2022. Maar dit was nep, gedeeltelijk als gevolg van de ineenstorting van Terra (LUNA) de volgende maand.

Maar hoewel de MA-crossover van Ether geen garantie biedt voor verdere winsten, wordt het opwaartse potentieel groter als men ernaar kijkt in combinatie met andere bullish factoren, die hieronder worden beschreven.

Ethereum’s Shanghai hard fork, haaienaccumulatie

De prijs van Ether is in de eerste twee weken van januari 2023 met tot wel 20% gestegen, omhoog gedreven door versoepelende macro-vooruitzichten en groeiende anticipatie op de aanstaande upgrade van Ethereum in Shanghai.

De upgrade zal naar verwachting in maart live gaan en opnames van ingezette ETH mogelijk maken.

Gerelateerd: 5 tekenen dat er een altcoin-bullrun aan de gang zou kunnen zijn

Verschillende experts, waaronder Messari-onderzoeksanalist Kunal Goel en IntoTheBlock-onderzoekshoofd Lucas Outumuro, geloven dat de Shanghai-upgrade het inzetten van Ether aantrekkelijker zal maken, ondanks de uitverkooprisico’s van het ontsluiten van een groot deel van Ether’s voorraad.

Ondertussen is er al een stijging van de rijkste adressen van Ethereum aan de gang door entiteiten die “haaien” worden genoemd en die ergens tussen de 100 en 10.000 ETH bevatten. Het aantal haaien is sinds november 2022 met 3.000 gegroeid, blijkt uit gegevens van Santiment.

Ethereum haaienadressen. Bron: Santiment

Dit suggereert een sterke accumulatie van ETH, wat een belangrijke reden kan zijn voor het huidige herstel van ETH tot nu toe in 2023.

ETH-prijsogen breken uit boven de belangrijkste trendlin

Vanuit technisch perspectief ziet Ether een uitbraak boven een samenvloeiing van weerstand, namelijk de 50-3D EMA (de rode golf) nabij $1.395, en een dalende trendlijn die deel uitmaakt van een heersende symmetrische driehoek.

ETH/USD driedaagse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Met andere woorden, een beslissende afsluiting boven de samenvloeiing zou ETH kunnen doen streven naar een aanloop naar zijn volgende opwaartse doel op zijn 200-3D EMA (de blauwe golf) in de buurt van $ 1.880, een stijging van ongeveer 35% in vergelijking met het huidige prijsniveau.

Interessant is dat het niveau van $ 1.880 een belangrijke rol speelde als weerstand in mei 2022 en augustus 2022.

Omgekeerd zou een terugtrekking van de samenvloeiing de mogelijkheid van Ether vergroten om een ​​correctie te ondergaan in de richting van de lagere trendlijn van de symmetrische driehoek rond $ 1.200, of een prijsdaling van 15% ten opzichte van de huidige niveaus.

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

Plaats een reactie