Ethereum-ontwikkelaars lossen Beacon Chain Finality-problemen op Ethereum-ontwikkelaars lossen Beacon Chain Finality-problemen op


Ethereum-ontwikkelaars hebben maatregelen genomen om de finaliteitsproblemen aan te pakken die zich de afgelopen week in de Beacon-keten hebben voorgedaan. Op 11 mei en 12 mei kon de Beacon-keten, de consensuslaag van het Ethereum-netwerk, twee keer niet de finaliteit bereiken. Het eerste voorval duurde 25 minuten en het tweede meer dan een uur.

Hoewel de exacte oorzaak van een dergelijk incident nog onbekend is, is het vermeldenswaard dat deze netwerkstoring geen invloed had op de on-chain-activiteit en dat transacties nog steeds werden verwerkt.

Ethereum-ontwikkelaars rollen netwerkpatches uit om Finality Challenge aan te gaan

Als reactie op de afgelopen week hebben Ethereum-ontwikkelaars patches uitgebracht om een ​​oplossing te bieden voor netwerkgebruikers.

Volgens een tweeten door Beacom Chain community health analist superphiz, Teku en Prysm, twee van de constitutionele klanten van Ethereum, hebben deze fixes geïmplementeerd, die verdere finaliteitsproblemen in de Beacon-keten zullen helpen voorkomen.

Superphiz deelde ook een verklaring van de Ethereum Foundation waarin ze speculeren dat de oorzaak van deze “uitzonderlijke scenario’s” de “hoge belasting van sommige Consensus Layer-clients” is.

De Ethereum Foundation juichte de klantdiversiteit toe, waardoor transacties op het netwerk mogelijk werden, aangezien niet alle klantimplementaties werden beïnvloed door de finaliteitsuitdagingen.

De Ethereum Foundation bevestigde ook dat de exacte oorzaak van de Beacon chain glitch nog onbekend is. Ze hebben echter de verzekering gegeven dat de upgrades die door Teku en Prsym zijn geïmplementeerd, toekomstige gebeurtenissen zouden helpen voorkomen via optimalisaties die voorkomen dat beacon-knooppunten in deze situaties een hoog gebruik van bronnen zullen hebben.

Het totale aanbod van ETH daalt na de fusie

Ander nieuws: het totale aanbod van Ethereum daalde in de maanden na The Merge.

Op 15 september 2022 vond The Merge plaats, waarbij het Ethereum-netwerk volledig overging van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS), wat leidde tot Ethereum 2.0.

In de 241 dagen na deze historische gebeurtenis laten gegevens van het Ethereum supply analytics-platform, ultrasound.money zien dat het totale aanbod van ETH met 0,29% is afgenomen.

Source: ultrasound.money

Sinds The Merge is er meer dan 653.000 ETH verbrand in vergelijking met de 425.000 ETH die in de afgelopen acht maanden is geslagen, wat resulteerde in een netto negatieve verandering van ongeveer -227.000 ETH.

Interessant is dat ultrasound.money voorspelt dat het totale ETH-aanbod met 3,244% per jaar zou zijn toegenomen als The Merge niet had plaatsgevonden.

Dat gezegd hebbende, als deze deflatoire trend aanhoudt, zou dat goed nieuws betekenen voor ETH-beleggers op de lange termijn. Dit komt omdat een daling van het aanbod meestal resulteert in een stijging van de waarde.

Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld tegen $1.805,77 met een totaal aanbod van 122,89 miljoen. Samen met het grootste deel van de markt vertoonde ETH de afgelopen week een negatieve prijsbeweging en verloor 5,36% van zijn waarde.

Ethereum

ETH Trading At $1804.73 | Source: ETHUSD Chart on Tradingview.com

Uitgelichte afbeelding: Forbes, grafiek van TradingViewPlaats een reactie