Ethereum Layer-2 Platform, ZKSync, brengt nieuwe SDK uit in Swift


ZKSync, een Ethereum layer-2-platform dat is ontworpen om de transactiedoorvoer te schalen met behulp van zero-knowledge (ZK) proofs en Rollups, heeft een nieuwe software development kit (SDK) uitgebracht in Swift.

ZKSync geeft SDK vrij in Swift

In een tweeten op 17 januari zei ZKSync dat het doel is om hun functies toegankelijker te maken voor ontwikkelaars en dApps. Met een Swift SDK zou ZKSync meer platforms en use cases ondersteunen, vooral voor teams die iOS- en macOS-applicaties bouwen op ZKSync 2.0.

Swift is de programmeertaal achter iOS- en Mac-apparaten. Met Swift-cloudopslagsoftware voor iOS en macOS kunnen gebruikers echter gegevens ophalen via een API. Cloudopslag is schaalbaar en ontworpen om ongestructureerde gegevens op te slaan die onbeperkt kunnen groeien.

SDK’s in populaire programmeertalen

Naast Swift ook ZKSync ondersteunt Programmeertalen Python, Java, Android, Rust en Dart. Dart, het laag-2-platform verklaart, is de “niet-officiële” open-source SDK in Alpha. Het Layer-2-portaal is echter van plan om meer SDK’s in verschillende programmeertalen te ondersteunen om tegemoet te komen aan hun groeiende gemeenschap van ontwikkelaars, waardoor ze meer oplossingen kunnen bouwen om meerdere problemen aan te pakken.

SDK’s zijn van cruciaal belang voor ontwikkelaars, omdat ze het bouwen eenvoudiger, sneller en gestandaardiseerd maken. Om makers te laten integreren in bestaande services, hebben ze kits nodig, die vaak de nodige documentatie, codevoorbeelden, bibliotheken, API’s en meer bevatten, die begeleiding bieden bij het ontwikkelen van blockchain-oplossingen. Binnen elke ontwikkelaarskit zijn API’s echter van cruciaal belang omdat ze fungeren als een interface voor dApps om informatie door te geven en te coördineren.

Ethereum schalen met ZKSync v2

ZKSync layer-2 bouwt een oplossing voor gebruikers om snel ethereum (ETH) en ERC-20 tokens over te dragen zonder de relatief hoge kosten in het mainnet te betalen.

Ethereum-gaskosten fluctueren vaak, afhankelijk van activiteiten op de keten. Naarmate de ETH-prijzen stijgen, breiden DeFi- en NFT-activiteiten vaak uit, wat leidt tot hoge gaskosten. Nu Gas stijgt op een openbare, transparante laag, moeten gebruikers meer betalen om slimme contracten over te dragen of uit te voeren.

ETH price at $1,578 | Source: ETHUSD on TradingView.com

Het layer-2-platform positioneert zichzelf als een beter alternatief voor teams en gebruikers, waarbij het de voorkeur geeft aan schaalbaarheid, privacy en veiligheid. Na de lancering van het ZKSync 2.0-mainnet is er een schalings- en privacy-engine die gebruikmaakt van ZK-proofs. Eerder sprak Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, zijn vertrouwen uit in ZK Rollups die dApps op ZKSync gebruiken. Volgens de mede-oprichter zal ZK Rollups “in alle use-cases winnen.”

ZKSync 2.0 is live op Mainnet

Gebruikers die gebruikmaken van het ZKSync 2.0-mainnet, dat in het vierde kwartaal van 2022 is gelanceerd, genieten van lage kosten en een snellere afwikkeling van transacties. Ontwikkelaars zijn vrij om te experimenteren en meer functies toe te voegen.

ZKSync ondersteunt bijvoorbeeld accountabstractie zodat gebruikers vergoedingen kunnen betalen in andere tokens dan ETH en slimme contracten kunnen bouwen in Vyper of Solidity. De Layer-2-oplossing ondersteunt ook Atomic Swaps. Het is een functie die de makers van ZKSync hebben gemaakt inspraak kan profiteren van cryptocurrency-uitwisselingen.

NieuwsBTC gemeld eerder dat Optimism, een algemene Ethereum layer-2- en ZKSync-concurrent, gasefficiënter was ondanks het feit dat de inkomsten en activa onder zijn beheer daalden.

Uitgelichte afbeelding door Matter Labs, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie