Ethereum-kernontwikkelaars stellen 12 april vast voor de harde vork van Shanghai


Een streefdatum voor de langverwachte Shanghai hard fork is nu vastgesteld: 12 april. Ethereum-kernontwikkelaars keurden de streefdatum goed tijdens de All Core Developers Execution Layer #157-oproep op 16 maart.

Aanvankelijk geschat voor eind maart, bevat de Shanghai mainnet-upgrade vijf Ethereum Improvement Proposals (EIP’s), waaronder EIP-4985, die het mogelijk maken om Ether (ETH) uit de Beacon Chain op te nemen, waarmee de overgang van Ethereum van proof-of-work (PoW) wordt voltooid. tot een proof-of-stake (PoS)-consensus.

De streefdatum 12 april om 22:27:35 UTC, tijdperk 620.9536, wordt nu bevestigd door ontwikkelaars op GitHub. De fork was aanvankelijk voorspeld voor maart, maar de ontwikkelaars hebben het later uitgesteld tot begin april.

Validators ontvangen beloningsbetalingen automatisch met periodieke tussenpozen in opnameadressen. Bovendien kunnen stakers posities volledig verlaten en hun volledige saldo terugvorderen.

Volgens Etherscan heeft het slimme contract van Ethereum PoS meer dan 17,6 miljoen ETH aangetrokken, ter waarde van bijna $ 29,4 miljard op het moment van publicatie. Analisten voorspellen dat de upgrade op korte termijn een uitverkoop zou kunnen veroorzaken, meldde Cointelegraph.

Screenshot – Overzicht Ethereum PoS Smart Contract. Bron: Etherscan

De overgang naar PoS begon officieel op 15 september 2022 met The Merge, een belangrijke mijlpaal voor het Ethereum-netwerk door miners te vervangen door validators en ETH-staking te introduceren als een belangrijk onderdeel van het netwerk. De roadmap van Ethereum heeft verschillende updates na Shanghai, bekend als de “Surge”, “Verge”, “Purge” en “Splurge”.

De overstap naar een PoS-consensus kan gevolgen hebben voor de regelgeving voor ETH en de crypto-ruimte. Afgelopen september suggereerde de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, dat de overgang van de blockchain ETH mogelijk onder de radar van de regelgevers heeft gebracht.

Na een recent hardhandig optreden tegen cryptobedrijven die uitzetdiensten in de VS leveren, suggereerde Gensler op 15 maart opnieuw dat proof-of-stake-munten mogelijk effecten zijn:

“Wat ze ook promoten en in een protocol stoppen, en hun tokens opsluiten in een protocol, een protocol dat vaak door een kleine groep ondernemers en ontwikkelaars wordt ontwikkeld, ik zou willen voorstellen dat elk van deze tokenoperators […] proberen in overeenstemming te komen, en hetzelfde met de tussenpersonen.”Plaats een reactie