Ethereum-handelaren haasten zich naar de uitgangen na prijscrash


Ethereum-prijzen crashten onverwachts op 24 mei, waardoor de munt onder de dieptepunten van vorige week naar het psychologische niveau van $ 1.800 werd gestuurd.

Na deze dump blijkt uit on-chain data van Coinanalyze dat de openstaande interesse sterk is afgenomen, wat suggereert dat sommige handelaren niet op de hoogte waren en hun posities moesten verlaten.

Ethereum’s open rentedaling

Op 24 mei, ETH’s openstaande belangstelling stond op $ 5,2 miljard op alle grote cryptocurrency-uitwisselingen zoals Binance en OKX. Hiervan was $ 4,7 miljard afkomstig van eeuwigdurende futures, terwijl minder dan $ 450 miljoen afkomstig was van futures.

Bij de handel in cryptocurrency-derivaten is openstaande rente het totale aantal openstaande posities. Deze posities kunnen long of short zijn en worden getrokken uit eeuwigdurende futures en futures van toonaangevende platforms.

Omdat het derivaten zijn, worden open renteposities vaak gebruikt, wat betekent dat de handelaar geld leent van de beurs om een ​​grotere partij te verhandelen. Op deze manier moeten handelaren onderpand, dat is marge, toewijzen om de transactie te financieren.

Afhankelijk van de lotgrootte van de transactie en de gebruikte hefboomwerking, kunnen er “margin calls” zijn. Hier, wanneer de prijs van de onderliggende waarde tegen hun voorspelde richting in beweegt, kan de beurs het onderpand verkopen om zichzelf te beschermen als de handelaar zijn marge niet aanvult.

Op 24 mei daalden de ETH-prijzen, in lijn met de algemene trend op de cryptomarkten, met ongeveer 5%, van een hoogtepunt van $ 1.875 tot slechts $ 1.775. Dit maakte de winsten van de afgelopen twee weken ongedaan, waardoor de munt lager werd gesynchroniseerd met de verliezen van eind april en begin mei 2023.

Ethereum-prijs op 24 mei| Bron: ETHUSDT op Binance, TradingView

Als resultaat van deze correctie laten Coinalyze-gegevens zien dat de openstaande interesse in Ethereum-posities met 7,3% is gedaald.

Er is nu $ 5,2 miljard aan ETH-derivatenposities, waarvan de meeste in Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling.

Binance heeft op het moment van schrijven op 24 mei $2,1 miljard aan ETH-posities, terwijl OKX en Bybit elk respectievelijk $1,1 miljard en $1 miljard hebben.

Er zijn ongeveer $189 miljoen aan ETH openstaande posities op dYdX, een gedecentraliseerde beurs (DEX).

Op basis van beschikbare gegevens geven handelaren nog steeds de voorkeur aan bewarende cryptocurrency-uitwisselingen bij het verhandelen van ETH-derivaten. Er zijn niet-bewarende opties zoals dYdX die aan kracht winnen.

Miljoenen aan ETH Longs geliquideerd

Dat blijkt ook uit de gegevens van Coinalyze alleen $ 18,7 miljoen aan “lange” ETH-posities zijn de afgelopen 24 uur geliquideerd door uitwisselingen.

In totaal waren er $22,4 miljoen aan liquidaties, wat aangeeft dat de meeste handelaren optimistisch waren en verwachtten dat de prijzen de komende dagen hoger zouden uitkomen.

Ethereum-prijzen zijn bearish, krimpen de afgelopen dag en vergroten de verliezen vanaf eind april, toen de munt steeg naar $ 2.100 ondanks een positieve on-chain datastroom.

Vanaf 25 mei is de totale hoeveelheid ETH die is ingezet, waarmee het proof-of-stake-netwerk wordt beveiligd, dossier pieken van meer dan $ 41 miljard.

Functieafbeelding van Canva, grafiek van TradingView

Plaats een reactie