Ethereum Classic (ETC) verliest 30% in de afgelopen 2 weken – meer pijn in het verschiet?


Ethereum Classic (ETC) is in de greep van de beren, aangezien het de afgelopen twee weken maar liefst 30% heeft afgeschoren.

  • Ethereum Classic-prijs met 30% gedaald in de afgelopen twee weken
  • ETC-handel voor $ 27,69 vanaf het moment van schrijven
  • De neergang van ETC biedt kansen voor kortetermijnposities

ETC is amper twee weken geleden onder de zone van $ 33,9 gedaald en het lijkt erop dat Bitcoin hetzelfde lot ondergaat als het niet voorbij de belangrijkste weerstand van $ 19,7k is gekomen. De verkoopdruk is af en toe hoog geweest op de cryptomarkt.

ETC, afkomstig van het grotere Ethereum, wordt overwegend als veilig beschouwd omdat het is ontworpen om de belangrijkste problemen met het grotere of belangrijkste token Ethereum te verlichten, vooral in overeenstemming met het vergroten van de snelheid en het verlagen van kosten.

Ethereum Classic is zelfs geëvolueerd tot een van de meest vertrouwde en grootste slimme contractplatforms, omdat het een waardevolle langetermijninvestering wordt genoemd om iemands portefeuille te versterken en te diversifiëren.

Ethereum Klassieke prijs die bearish druk ziet

Volgens CoinMarketCapETC-prijs is gedaald met 1,01% of handelt op $ 27,69 vanaf het moment van schrijven.

Op dit punt wordt een bearish block gezien in de buurt van het $30-niveau. Een stijging van 8% zal de bearish vooruitzichten van ETC ongeldig blijken te maken.

Traders moeten een tijdje wachten op een prijssprong voordat ze een shortpositie in het bereik van $ 27 tot $ 29 ingaan, wat aanzienlijk in de buurt van $ 30,54 ligt, de belangrijkste ondersteuningszone.

Chart: TradingView.com

Afgaande op het dagelijkse tijdsbestek van 12 uur, ziet ETC er overwegend bearish uit met golven van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten die de afgelopen weken zijn waargenomen.

Met dat in gedachten kunnen handelaren van ETC synchroon met deze trend handelen en wachten op eventuele verkoopkansen.

De RSI van Ethereum Classic bevindt zich onder de 50-zone, die ook opnieuw is bekeken als een weerstand.

Vandaar dat de RSI een neerwaartse trend laat zien. OBV valideert ook dat verkopers de markt domineren met lagere hoogtepunten die tot nu toe ongeveer drie weken zijn waargenomen, wat duidt op een hoog verkoopvolume.

Met deze trend kunnen ETC-shortsellers winst maken ergens tussen de belangrijkste ondersteuningsniveaus van $ 26,9 en $ 24,5. Nu kan een sprong boven de zone van $ 30,7 een stop-loss-order oppompen.

ETC sociale statistieken omlaag sinds augustus 2022

Ethereum Classic had zijn sterkste dalen in juli, vooral in termen van sociale statistieken, die hoger zijn in vergelijking met de cijfers van september. Blijkbaar zijn de sociale statistieken van ETC, zoals engagement, sinds augustus gedaald, wat ook een prijsdaling veroorzaakte.

Aan de andere kant heeft de opleving van de ontwikkelingsactiviteiten van Ethereum Classic in augustus de sociale statistieken voor ETC verbeterd. Ondanks de prijsdaling herstelt ETC zich in termen van sociale dominantie, wat een goed begin is.

De neergang van ETC zou worden veroorzaakt door het bloeden van BTC terwijl de koning van cryptocurrencies zich wentelt onder de sleutelweerstand van $ 19,7.

Om te herstellen, zal Bitcoin boven de $ 20,7k-zone moeten stijgen en deze vervolgens gunstig omdraaien naar een ondersteuningszone. Technisch gezien biedt de duizeligheid van ETC mogelijkheden voor kortetermijnposities.

ETC total market cap at $3.8 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

Featured image from Forkast, Chart: TradingView.com

Plaats een reactie