Energiemanager van Quebec om levering voor crypto-mijnbouw te verminderen vanwege tekort


Cryptocurrencies worden gegenereerd via een proces dat bekend staat als cryptomining en dat veel stroom verbruikt. En een hoger energieverbruik heeft bijgevolg geleid tot elektriciteitstekorten in verschillende regimes als gevolg van toegenomen mijnbouwactiviteiten.

Quebec, een Canadese provincie, kampt met soortgelijke problemen. En nu wil de voorlopige energieleverancier de stroombronnen voor mijnwerkers uitschakelen om te overleven in de winter, wanneer de temperatuur onder de graad ervoor zorgt dat bewoners verwarmingen en andere elektrische gadgets moeten gebruiken om te overleven.

In dit verband heeft het energiebeheerbedrijf Hydro Quebec, dat elektrische stroom beheert, genereert en distribueert in de provincie Quebec in Canada, op 1 november een rapport ingediend bij de energieraad. De distributeur in het rapport vroeg de regering om de waterkrachtcentrale toe te staan. elektriciteitscentrale om de energietoevoer naar cryptominers te beperken.

Verwijzend naar de reden achter de noodzaak om de bevoegdheden voor cryptomining-activiteiten te verminderen, uitte Hydro Quebec zijn bezorgdheid over de “betrouwbaarheid en veiligheid” van de macht voor inwoners van Quebec. Bovendien had het bedrijf al rekening gehouden met de vraag naar elektrische stroom via cryptocurrency, glastuinbouw en groene waterstof.

Op verzoek van Hydro-Quebec heeft Pierre Fitzgibbon, een Canadese politicus en wetgever, getweet op 3 november om zijn gunst te betuigen op verzoek van Hydro Quebec.

Hij zei echter dat de regering het energiebestuur zou vragen om het platform te bevrijden van zijn verplichtingen om energie te leveren aan crypto-mijnbouwbedrijven. Het bedrijf wijst 270 MW elektriciteit toe aan mijnbouwplatforms volgens de huidige verplichting. Naast deze geleverde hoeveelheid elektriciteit blijft de energievraag in de cryptosector stijgen, waardoor de energieleverancier onder druk komt te staan.

De prijs van Bitcoin zweeft momenteel boven de $ 21.000. | Bron: BTCUSD-prijsgrafiek van TradingView.com

De vraag naar stroom voor cryptomining zal blijven stijgen

Het rapport onthulde dat de energievraag voor cryptominingactiviteiten zou blijven groeien naarmate digitale activa dagelijks meer terrein winnen. Volgens de De groei van de vraag naar elektriciteit zet door in Quebec rapport staat de hoogste vraag naar mijnbouwenergie op 0,7 terra watt per uur (TWh) in een tijdsbestek van tien jaar, wat naar verwachting in 2028 zal gebeuren.

Hydro-Québec toegevoegd;

De extra energiebehoefte in de winter is hoog, en dit zonder de toevoeging van de belasting gerelateerd aan het saldo van het blok gereserveerd voor cryptografisch gebruik toegepast op blockchains. Er zijn verwachte energie-aankopen van bijna 3 [terawatt-hours] in de winter vanaf 2025 en zelfs boven 3 TWh in 2027.

Bovendien betalen mijnbouwbedrijven in het regime sinds maart 2021 extra belastingen over hun activiteiten aan de regering van Quebec. Hoewel de regering probeert de druk op het elektriciteitsnet te beheersen, biedt het ook opties om de mijnbouwactiviteiten uit te breiden.

De provincie Quebec lijkt niet de eerste te zijn die problemen heeft met het beheren van elektriciteit als gevolg van cryptomining. Kosovo en Iran hebben bijvoorbeeld te maken gehad met een energiecrisis. Met name de Iraanse autoriteiten werden agressief toen ze de kritieke problemen zagen en een eerder rapport onthult dat de politie tot augustus meer dan 9.000 mijnbouwmachines in beslag heeft genomen.

Featured image from Pixabay and chart from TradingView.comPlaats een reactie